Γεωργιάδης: Έκτακτη επιδότηση έως 3.000€ για κάθε επιχείρηση και 1.000€ για κάθε εργαζόμενο στην Κοζάνη

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Κοζάνη » Γεωργιάδης: Έκτακτη επιδότηση έως 3.000€ για κάθε επιχείρηση και 1.000€ για κάθε εργαζόμενο στην Κοζάνη

Όπως ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, κάθε επιχείρηση θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3.000 ευρώ και ο κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ και αφορά όσους έμειναν κλειστοί τα Χριστούγεννα.

Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής. 

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Γεωργιάδης, πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτήσει επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, οι οποίες έμειναν κλειστές την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, λόγω αυστηρότερων μέτρων lockdown. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση υπεγράφη χθες από το υπουργείο Ανάπτυξης και προχωράει η διαδικασία, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση του προγράμματος, όπως προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Όπως είπε, θα αφορά στις επιχειρήσεις «των περιοχών που ήταν κλειστές με αυστηρό lockdown στην περίοδο των εορτών και που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με τη μέθοδο του click away που λειτούργησε η υπόλοιπη αγορά».

Συνεπώς, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κλπ) και της Κοζάνης, που κατά την περίοδο των γιορτών βρίσκονταν σε σκληρό lockdown.

Όσον αφορά στο ποσό της επιδότησης, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, κάθε επιχείρηση θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3.000 ευρώ και ο κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ. 

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια