5ο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛΟΚ

Αρχική » Ελλάδα » 5ο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛΟΚ

Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από 04-06 Φεβρουαρίου 2021, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα ΚΑΡΚΙΝΟΥ, η Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛΟΚ, με σύνθημα “2021: Κατακτώντας τον Καρκίνο”.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου είναι η συλλογική προσπάθεια των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, εθελοντών, συγγενών και φίλων , η οποία έθεσε τις βάσεις για την ενιαία εκπροσώπησή τους.

Σκοπός της ΕΛΛΟΚ είναι η συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε διεθνείς οργανώσεις ασθενών, η συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς της ογκολογικής κοινότητας, η δημοσιοποίηση των θέσεων και ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας της, οι κοινές δράσεις με τους εμπλεκόμενους στο χώρο του καρκίνου και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού και σχεδίου δράσης.

Στο φετινό διαδυκτιακό συνέδριο συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της ογκολογικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον  Καρκίνο και τον Covid-19Η καθώς και την πανδημία ως μοχλό τεχνολογικής ανάπτυξης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους βιοδείκτες ως το κλειδί για την εξατομικευμένη ιατρική και στη σημασία των Ευρωπαϊκών Κέντρων Αναφοράς & των Εθνικών Κέντρων Εμπειρογνωμοσύνης για τους Σπάνιους Καρκίνους. Οι παράγοντες πρόληψης υγειονομικών κρίσεων σε  συνδυασμό με την κατάθεση εμπειριών  ασθενών με καρκίνο κατά την πρώτη φάση της πανδημίας , αποτέλεσαν αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης .Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τόσο  η παρουσίαση   σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας της ΕΛΛΟΚ για Ασθενείς με καρκίνο  όσο και οι παρουσιάσεις  των δράσεων  των οργανώσεων καρκίνου και η στήριξη αυτών.

Το Σύλλογο ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» εκπροσώπησαν στο συνέδριο ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μηταράς Νικόλαος και η επίτιμη Πρόεδρος κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία.

Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με τη γενική συνέλευση, της οποίας προήδρευσε η επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» .

Το 5ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛ.Ο.Κ., πραγματοποιήθηκε υπό  την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, καθώς και των κάτωθι επιστημονικών εταιρειών:

• Εταιρία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας   • Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής

• Ελληνική Εταιρία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας  • Ελληνική Εταιρία Χειρουργικής Ογκολογίας

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, με τίτλο «2021: Κατακτώντας τον Καρκίνο» μπορείτε να βρείτε εδώ. HYPERLINK https://bit.ly/2NOfnhI https://bit.ly/2NOfnhI

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια