ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ – ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα των επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν να λάβουν οικονομική ενίσχυση από το πρόγραμμα της περιφέρειας: «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Δυτική Μακεδονία».
Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου, καθώς αυτό που βλέπουμε με μεγάλη μας λύπη είναι ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που περιέχονται στη λίστα ΔΕΝ αφορούσε τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Ο αναβρασμός και η αδικία ξεχειλίζει. Η οργή των συναδέλφων είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και φυσικά δικαιολογημένη. Τα κριτήρια του προγράμματος δεν ήταν δίκαια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.
Ειδικά, στον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας αυτοί που ενισχύθηκαν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, με αποτέλεσμα να μην φτάσει ποτέ το πρόγραμμα στον πραγματικό του σκοπό.
Κ. Περιφερειάρχη, – Κ. Βουλευτές,
Η απόγνωση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Οι δυνάμεις μας (ψυχικές και σωματικές) εξαντλήθηκαν.
Το λιανεμπόριο έσβησε και γι αυτό είστε υπεύθυνοι ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ.
Κύριε Περιφερειαρχη, κα Πρόεδρε,
όπως γνωρίζετε οι επιχειρήσεις της εστίασης, του λιανεμπορίου καθώς και όσες παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή αντιμετωπίζουμε τραγικές δυσκολίες λόγω του παρατεταμένου Lock down. Περιμέναμε με αγωνία το πρόγραμμα για την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι περίπου 3000 επιχειρήσεις όπως είχαμε προβλέψει και ενημερώσει έγκαιρα μένουμε εκτός προγράμματος.
Δυστυχώς τον τελευταίο μήνα ζητήσαμε επανειλημμένα ραντεβού ώστε να σας μεταφέρουμε την δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή του κόσμου αλλά αυτό δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε.
Δυστυχώς όλες οι προτάσεις μας όπως να μειωθεί το μέγιστο ποσό ώστε να πάρουν όλες οι επιχειρήσεις που κάνανε αίτηση χωρίς αποκλεισμούς έπεσε στο κενό.
Αν δεν πάρετε άμεσα μέτρα για να ενταχθούμε και εμείς φοβόμαστε ότι δεν θα ανοίξουμε ξανά τα μαγαζιά μας, με ότι αυτό σημαίνει για τις επιχειρήσεις μας που τις έχουν πνίξει τα χρέη και για τις οικογένειές μας που ήδη αντιμετωπίζουν την ανέχεια και με απελπισία βλέπουν την επόμενη μέρα να είναι χειρότερη από ποτέ.
Γι αυτό σας ζητούμε να συγκαλέσετε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: την στήριξη των 3000 επιχειρήσεων μας που αποκλείστηκαν και την ένταξη τους στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης covid-19, με ένα νέο πρόγραμμα ίδιο με το προηγούμενο, χωρίς αποκλεισμούς.
Επίσης προτείνουμε, για να μη χαθεί χρόνος που θα εξαντλήσει τις ελάχιστες αντοχές μας να μην ξαναγίνουν νέες αιτήσεις καθώς τα στοιχεία μας υπάρχουν ήδη.
Επίσης ζητάμε νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν οι ΚΑΔ άδικα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως πχ τα καταστήματα fransice, οι κάβες ποτών κα. Όπως επίσης και οι νέες επιχειρήσεις με έναρξη το 2020.
Οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Χρειαζόμαστε στήριξη κα την θέλουμε τώρα πριν να είναι αργά.
Με εκτίμηση
Δ.Σ Εστίασης Κοζάνης Ερμής
Δ.Σ Εμπορικού συλλόγου Κοζάνης
Η νόμιμη εκδοχή του μη ηθικού -Του Θ. Θεοδωρίδη, Γραμματέα της Ν.Ε. Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής
Η ηγεσία της περιφέρειας απέτυχε συνειδητά και πάλι να αφουγκραστεί τους επιχειρηματίες που έχουν επί μήνες κλειστά τα μαγαζιά τους. Απέτυχε συνειδητά όχι γιατί 1827 επιχειρήσεις πήραν τα χρήματα που τους αναλογούν νόμιμα βάσει κριτηρίων, αλλά γιατί άφησε εκτός προγράμματος χιλιάδες άλλες μικρές επιχειρήσεις και ΚΑΔ.
Λιανεμπόριο, εστίαση, καφέ, γυμναστήρια και πολλοί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι το μόνο κάνουν είναι να συσσωρεύουν χρέη και απλήρωτους λογαριασμούς.
Γνωρίζατε από την αρχή το αποτέλεσμα των κριτηρίων που βάλατε. Αλλά σκοπίμως αγνοήσατε επαγγελματίες οι οποίοι σε κανονικές συνθήκες πάλευαν ούτως ή άλλως για το καθημερινό μεροκάματο, πόσο μάλλον σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης με κλειστά μαγαζιά, με τεράστια χρέη και απλήρωτες επιταγές.
Οφείλετε στον κόσμο της αγοράς έστω και τώρα να μπορούν να λάβουν την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση χωρίς αστερίσκους. Το ποσό που πρέπει να δοθεί εννοείται ότι πρέπει να είναι μεγαλύτερο από αυτό που δώσατε γιατί αφορά χιλιάδες επαγγελματίες.
Το που θα βρείτε τα λεφτά δεν αφορά κανένα. Είναι δική σας δουλειά και υποχρέωση. Αδικήσατε και αδιαφορήσατε για τον κόσμο της αγοράς.
ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.
Πάρις Κουκουλόπουλος: Στον τόπο μας δε χωράει άλλος διχασμός
Ο σάλος που ξέσπασε με την ανακοίνωση της λίστας χρηματοδότησης επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει προηγούμενο και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί πριν είναι αργά. Η ενίσχυση οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας με δημόσιους πόρους οφείλει να τηρεί αυστηρούς κανόνες διαφάνειας και να συγκεντρώνει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας με διαχρονική αξία για όλες τις κρατικές ενισχύσεις και στην εν λόγω λίστα παραβιάστηκε κατάφωρα. Στην περίπτωση μας, δυστυχώς, υπάρχει ένας επιπλέον σοβαρός λόγος που συνηγορεί στην άμεση διορθωτική παρέμβαση στη λίστα και δεν είναι άλλος από το διχασμό που ήδη προκαλεί.
Στο γολγοθά που έχουμε μπροστά μας με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση σίγουρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για απώλεια θέσεων εργασίας ούτε για μαζικά λουκέτα. Πολύ περισσότερο όμως κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας διχάσει σε προνομιούχους και μη, όταν είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ποτήρι θα το πιούμε όλοι μαζί και ως το τέλος. Κανένας μας δεν πρόκειται να κερδίσει από την ερημοποίηση της περιοχής. ούτε καν οι επιχειρηματίες που σήμερα ενισχύονται. Η επόμενη μέρα της πανδημίας πρέπει να μας βρει ενωμένους στον υπέρ πάντων αγώνα για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Δεν είναι ώρα για στείρες αντιπαραθέσεις, αλλά για κοινό αγώνα και με αυτή την οπτική καταθέτω δημόσια την πρόταση μου στους αρμόδιους και στο περιφερειακό συμβούλιο.
Δυο είναι τα βασικά ζητήματα που μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα:
1.Η οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία είναι επιβεβλημένη και πρέπει να έχει καθολικό χαρακτήρα. Στήριξη με ιεράρχηση και κριτήρια προφανώς, αλλά καθολική χωρίς νικητές και ηττημένους, πληβείους και πατρίκιους. Αυτό είναι το κεντρικό πρόβλημα της λίστας που ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ότι λείπουν οι περισσότεροι. Η υπόσχεση που δόθηκε από την περιφέρεια στη μεγάλη κινητοποίηση (4-1-2021) για αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ενίσχυσης στα 100 εκ ευρώ δεν υλοποιήθηκε γιατί, λέει, δεν συμφωνεί το υπουργείο. Όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δεν ισχύει, αφού τόσο το ύψος του συγκεκριμένου προγράμματος όσο και τα κριτήρια είναι αρμοδιότητα των περιφερειών. Με μια μικρή διαφορά στο χρόνο απόδοσης των ενισχύσεων υπάρχει τρόπος να χρηματοδοτηθούν σχεδόν όλοι και αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.
2.Με μια ψύχραιμη ματιά εύκολα διαπιστώνουμε ότι το πλέον εμφανές πρόβλημα της λίστας πηγάζει από την ίδια την προκήρυξη που όρισε ως περίοδο αναφοράς των αιτούντων το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2019. Αυτό ήταν και το κριτήριο με τη μεγαλύτερη βαρύτητα από όπου προέκυψαν σχεδόν όλα τα ανεξήγητα για κάθε καλόπιστο πολίτη. Με περίοδο αναφοράς το διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου ο πίνακας αλλάζει σημαντικά και εάν εφαρμοστεί ως περίοδος αναφοράς το εννεάμηνο Απριλίου-Δεκεμβρίου τότε αλλάζει θεαματικά και κυρίως γίνεται δικαιότερος. Σε αυτό το δεύτερο σημείο δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός όπως στο πρώτο, αλλά με τη γενική γνώση των κανονισμών που διέπουν το ΕΣΠΑ και ειδικότερα τα ΠΕΠ πιστεύω ότι με πολύ δουλειά και διάθεση επίλυσης του προβλήματος μπορεί να διορθωθούν πολλά.
Οι αρμόδιοι πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χωρίς εγωισμούς γιατί το πρόβλημα τους υπερβαίνει και δεν είναι προσωπικό τους ζήτημα.
Στον τόπο μας δε χωράει άλλος διχασμός.
Προς: Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε ένα πολύ δυσμενές κλίμα δυσαρέσκειας που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις επιχειρήσεις που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία».
Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων κάθε μορφής, κυρίως από επιχειρήσεις που ήταν υποχρεωμένες να κλείσουν λόγου Covid με κρατική εντολή και είχαν μεγάλες απώλειες τζίρου.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αρχικός προϋπολογισμός της Δράσης ήταν 10 εκ. ευρώ αλλά μετά απο κάποιες προσπάθειες, διαμορφώθηκε στα 40 εκ. ευρώ, ποσόν το οποίο ήταν επαρκές για να εγκριθούν 1.728 επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας. Παρόλα αυτά έμειναν περίπου 3000 επιχειρήσεις που δεν θα λάβουν χρηματοδότηση, λόγω των κριτηρίων της Πρόσκλησης, παρόλο που το διαθέσιμο ποσό ήταν πολύ μεγάλο σε σχέση με άλλες Περιφέρειες.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατό ώστε να βρεθούν επιπλέον ποσά για να χρηματοδοτηθούν όλες οι επιλέξιμες επιχειρήσεις, με προτεραιότητα φυσικά των μικρών επιχειρήσεων που παρουσιάζουν Προβλήματα Βιωσιμότητας και έκλεισαν υποχρεωτικά με κρατική εντολή.
Είμαστε βέβαιοι ότι για ακόμη μια φορά θα βρείτε τον τρόπο να εξασφαλίσετε χρηματοδοτήσεις και όλες οι επιλέξιμες επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα στην πιο δύσκολη στιγμή της επιχειρηματικής τους δράσης.
Με εκτίμηση,
Καλλιόπη-Πόπη Σεμερτζίδου
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Κοζάνης
Συντονίστρια Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
Του Χάρη Κάτανα:
Χίλιοι επτακόσιοι επαγγελματίες επιλέχθηκαν για το προγραμμα ενίσχυσης «μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων». Ναι, η διαδικασία ήτανε νόμιμη, ηθική όμως σίγουρα όχι για τους τρεις χιλιάδες επαγγελματίες μου «μείνανε απ’ έξω». Μάλιστα στην πλειονότητα τους ήτανε άνθρωποι της εστίασης και του λιανεμπορίου. Άνθρωποι που είχαν και περισσότερη ανάγκη δηλαδή, μιας και οι επιχειρήσεις τους ήτανε κλειστές ή σχεδόν κλειστές για πέντε μήνες το 2020.
Άποψη μου είναι πως σε αυτό το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων θα έπρεπε να κατηγοριοποιηθούν οι αιτήσεις. Θα έπρεπε δηλαδή να συμπεριληφθούν πρώτα οι επιχειρήσεις που ήτανε εντελών κλειστές κατά την περίοδο του lock down, στη συνέχεια αυτές που υπολειτουργούσαν ή λειτουργούν με μεθόδους click away κτλ. Τέλος, εφόσον καλύπταμε όλους τους δεινοπαθούντες επιχειρηματίες, θα μπορούσε να διεκδικηθεί ένα ξεχωριστό προγραμμα ενίσχυσης αυτών που λειτουργούσαν κανονικά.
Πιστεύω πως οι περισσότεροι επαγγελματίες συμπολίτες μας, πέρα από κάθε πολιτική πεποίθηση συμφωνούν με την ιεράρχηση αυτή. Αρκεί να συμφωνήσουμε πως όλοι μας πως σε αυτή τη πρωτοφανή συγκυρία για τον τόπο μας, πρέπει να είμαστε πρώτα απ’ όλα αντικειμενικοί, έχοντας ως πρώτο γνώμονα το κοινό καλό και την προκοπή του επιχειρηματικού κόσμου. Δυστυχώς όμως χρειάζεται κάτι ακόμη, εξίσου σημαντικό, από τους ανθρώπους που έχουν την εξουσία, ειδικά αυτή την περίοδο…πολιτικό όραμα και γνώση της λειτουργίας της «πιάτσας». Πράγμα που όπως φαίνεται δυστυχώς δεν υπάρχει από το κ. Περιφερειάρχη.
Σωστά έπραξε ο κ. Αμανατίδης θέτοντας ερώτηση προς τον κ. Γεωργιάδη ως αρμόδιο υπουργό, για περαιτέρω ενίσχυση 70 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από νέο προγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τόπο μας, λόγω του παρατεταμένου lock down. Η εμπειρία μου λέει πως η απάντηση του υπουργού θα είναι θετική, ίσως όχι για ολόκληρο το ποσό, αν και το εύχομαι, αλλά για μέρος αυτού. Σίγουρο όμως είναι πως με λανθασμένες πολιτικές επιλογές, διχάζουμε την κοινωνία μας. Δεν είναι δυνατόν να μένουν απ έξω επιχειρηματίες που έχουν «να βάλουν το κλειδί στην πόρτα» επι μήνες και να επωφελούνται άλλοι όπου εργαζόταν κανονικά, μάλιστα πολλές φορές περισσότερο, επωφελούμενοι από την πανδημία.
Είναι επιτακτικό όσο ποτέ να ενισχύσουμε τις οικονομικές διεκδικήσεις μας από την Κυβέρνηση καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνει ορθότερη διαχείρηση των κονδυλίων αυτών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προς την ωφέλεια αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη. Εύχομαι την επόμενη φορά να γίνει πέρα από νόμιμα, κυρίως ηθικά.
Ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γεώργιο
Κύριε Περιφερειάρχη
Οργή, αγανάκτηση και αίσθημα αδικίας επικρατεί στους αυτοαπασχολούμενους και στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων της Περιοχής μας μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των επιχειρήσεων που επιδοτούνται μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία»
Όλοι μας γνωρίζουμε τις δύσκολες μέρες που πέρασαν και περνούν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης και λιανεμπορίου ειδικά στην Περιοχή μας όπου το σκληρό λοκ-ντάουν ξεπέρασε σε διάρκεια τους 3 μήνες. Αυτό μάλιστα μας το έκαναν γνωστό, σε όλες τις διαστάσεις του, οι φορείς αυτών των επιχειρήσεων και σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Γνωστές επίσης σας ήταν οι προτάσεις των εν λόγω φορέων όπως αλλάξουν τα κριτήρια και μειωθεί το ποσό των 40.000 για να ενισχυθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις.
Δυστυχώς όμως η Περιφερειακή Αρχή προτίμησε να ευθυγραμμιστεί με την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων και κλείσιμο των μικρών και ειδικά των πολύ μικρών. Αυτή είναι μια πολιτική που τη ζήσαμε ολόκληρη τη δεκαετία των μνημονίων και είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του 40% των μικρών επιχειρήσεων.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ζούμε σήμερα και στην Περιφέρειά μας γι αυτό θεωρούμε δικαιολογημένη την αγανάκτηση αυτών των συμπολιτών μας διότι πολλοί από αυτούς βρίσκονται πραγματικά στο κατώφλι της φτώχειας ακόμα και της πείνας. Ακόμα περισσότερο όταν στη λίστα της επιδότησης φιγουράρουν επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν καθόλου, με κρατική εντολή, σε όλη τη διάρκεια των λοκ-νταουν και πολλές από αυτές είχαν και αύξηση του τζίρου εκμεταλλευόμενοι το κλείσιμο των άλλων καταστημάτων.
Για όλα τα παραπάνω η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα αυτή την αδικία ενισχύοντας τις επιχειρήσεις που έμειναν έξω από το πρόγραμμα και έχουν πληγεί πραγματικά από τα μέτρα κατά της πανδημίας με κυβερνητική απόφαση.
Συντασσόμαστε με τους επαγγελματικούς φορείς της Περιοχής και ζητάμε μαζί τους άμεση σύγκλιση του Π.Σ με μοναδικό θέμα τη στήριξη των επιχειρήσεων που αποκλείστηκαν και την ένταξη τους στο πρόγραμμα της «μη επιστρεπτέας επιχορήγησης covid-19»
Στέφανος Πράσσος
Μέλος του ΠΣΔΜ
Εκπρόσωπος της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»
Σωματείο Κομμωτών – Κουρέων Πτολεμαϊδας
Καμία έκπληξη με την έκδοση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν με την πανδημία covid 19 στη Δυτική Μακεδονία».
Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών Κομμωτών-Κουρέων Εορδαίας βρίσκεται εκτός των κριτηρίων επιλεξιμότητας.
Και ενώ το συγκεκριμένο θέμα άπτεται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας ωστόσο δεν τυγχάνουμε της ανάλογης μέριμνας και του ανάλογου ενδιαφέροντος.
Δυστυχώς το γνωρίζαμε και επανειλημμένα έχουμε κάνει γνωστές τις ενστάσειςμας για τη μοριοδότηση και τα γενικότερα κριτήρια του προγράμματος που κάθε άλλο παρά βοηθούσαν τους επαγγελματίες Κομμωτές-Κουρείς να ενταχθούν σε αυτό.
Παρακαλούμε αντικαταστήστε την λέξη ΕΜΠΑΙΓΜΌΣ για το ότι στο πρόγραμμα εντάχθηκαν ΚΑΔ οι οποίοι παρέμειναν ανοιχτοί κατά την διάρκεια των εγκλεισμών και απαντήστε πως εσείς θα χαρακτηρίζατε τέτοιες ενέργειες.
ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΤΕ μας σε ποια κατηγορία μας εντάσσετε αν όχι στις Μικρές και πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που χρήζουν οικονομικής στήριξης.
Και επιτέλους ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ μας με ποιο τρόπο θα διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές αντιμετωπίζοντας μια πανδημία αδυναμίας πληρωμών, συσσώρευση χρεών και λουκέτων.
Η έκπληξη θα είναι να μας πείσετε.
Και επειδή δεν θα τα καταφέρετε, ΖΗΤΟΥΜΕ άμεσα την έκδοση νέου προγράμματος ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις μας που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των 40 εκ, Ευρώ.
Η Πρόεδρος
Αφροδίτη Βασταρούχα
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΜΜΩΤΩΝ-ΚΟΥΡΕΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
_____
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Όταν λέμε ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, εννοούμε και Βαρδινογιάννη
, Λάτση και Μυτιληναίο; Όταν συντάξατε τις καταστάσεις των επιλεχθέντων , ήταν πολύ δύσκολο να αναφέρετε το είδος της κάθε επιχείρησης και να τους αναγράψετε με αλφαβητική σειρά; Μήπως εν τέλει κάτι δεν έγινε ορθά και νόμιμα;
Μήπως παραποιήσατε το νόημα της ενίσχυσης των πληγέντων επιχειρήσεων; Σας ενδιαφέρει άραγε ποιες επιχειρήσεις και επαγγελματίες επλήγησαν πραγματικά;
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!
Γιάννης Σιδέρης Αρτοποιός