Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”: Συνέχεια επαφών με ευρωβουλευτές της Ν. Δ. - OlaDeka

Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”: Συνέχεια επαφών με ευρωβουλευτές της Ν. Δ.

«Η γούνα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής πολιτικής – Εργαλεία ανάπτυξης και ενίσχυσης του εξωστρεφούς κλάδου»

Την Παρασκευή 29/1/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των φορέων της γούνας με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την κα Σπυράκη Μαρία και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο, με θέμα «Η γούνα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής πολιτικής – Εργαλεία ανάπτυξης και ενίσχυσης του εξωστρεφούς κλάδου», με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κας Αντωνίου Μαρίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι φορείς της γούνας οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο σε ότι αφορά τα θέματα της ένδυσης, όσο και για τα ζητήματα της εκτροφής των γουνοφόρων ζώων.

Ειδικότερα, η Κα Σπυράκη με την ιδιότητά της ως μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξελίξεις της Κυκλικής Οικονομίας, όπου στο σύνολό των προτάσεών της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει το οικολογικό προφίλ της γούνας και το σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας» κ. Τσούκας Απόστολος αφού ευχαρίστησε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για το διαχρονικά έμπρακτο ενδιαφέρον και στήριξη στη γούνα, και με δεδομένο ότι η Κα Σπυράκη είναι Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ζήτησε τη συνδρομή της για τη στήριξη των εξαγωγών της γούνας διεθνώς αλλά και ειδικά για τις εξαγωγές προς Κίνα.

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria