ΗΟΤΕL TSAMIS : Σε εξέλιξη οι έρευνες από 4μελές Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων πυροτεχνουργών της ΤΕΕΜ ΕΛΑΣ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΗΟΤΕL TSAMIS : Σε εξέλιξη οι έρευνες από 4μελές Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων πυροτεχνουργών της ΤΕΕΜ ΕΛΑΣ

Ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί από ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων πυροτεχνουργών οι έρευνες για τις απαντήσεις στα αίτια της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο “Tsamis”, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση του κτιρίου.

Το ειδικό 4μελές κλιμάκιο των πραγματογνωμόνων, παρά τις σημερινές άσχημες καιρικές συνθήκες, με την συνδρομή εσκαφέα, προχώρησαν σε στοχευμένα σημεία του κτιρίου προκειμένου να εντοπίσουν χρήσιμο και απαραίτητο υλικό, στο πλαίσιο της έρευνας.

Γεγονός είναι ότι το κλιμάκιο της ΤΕΕΜ ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εξαιρετική δουλειά, αποδεικνύοντας την μεγάλη εμπειρία που διαθέτει φθάνοντας από την πρώτη κιόλας μέρα των ερευνών σε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν ειδικούς εμπειρογνώμονες και πυροτεχνουργούς και τις επόμενες ημέρες οπότε το ειδικό κλιμάκιο εφόσον ολοκληρώσει την έκθεση θα συντάξει το πόρισμα δίνοντας απαντήσεις που οδήγησαν όχι μόνο στην έκρηξη αλλά και στην κατάρρευση του ξενοδοχείου.

Να σημειωθεί ότι τις έρευνες συμμετέχουν εκτός από το 4μελές κλιμάκιο της ΤΕΕΜ ΕΛΑΣ, ένας χημικός της ΠΕ Καστοριάς, ένας Πολ. Μηχανικός της ΠΕ Καστοριάς, ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της ΠΕ Καστοριάς, καθώς και δύο τεχνικοί σύμβουλοι από το ΗOTEL TSAMIS, ένας πραγματογνώμονας και ένας της Ασφαλιστικής Εταιρείας.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια