Εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους – Πόσο θα διαρκέσει - OlaDeka

Εξετάζεται η παράταση του σχολικού έτους – Πόσο θα διαρκέσει

Την παράταση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μιλώντας στο MEGA.

«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι θα είναι μικρότερη από ένα μήνα. «Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους να ξαναέρθουν στα σχολεία», πρόσθεσε.

Σχετικά με το πότε θα ξανανοίξουν στα σχολεία, τόνισε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης, όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά, γεγονός που όπως είπε δεν οφείλεται στο υπουργείο.

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις Πανελλήνιες, η κ. Μακρή επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν στην ώρα τους, υπενθυμίζοντας ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria