Έρχεται το ρωσικό εμβόλιο

Αρχική » Ελλάδα » Έρχεται το ρωσικό εμβόλιο

Μέλος της επιτροπής εμβολιασμών της χώρας μας εκτιμά πως το ρωσικό εμβόλιο αναμένεται να λάβει σύντομα την έγκριση του ΕΟΦ, εφόσον πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ο Γενικός Αρχίατρος και Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝ Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Λάζαρος Καρνέσης εκτιμά πως το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Spuntik V, μπορεί να λάβει σύντομα έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χρήση στην ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, ο κ. Καρνέσης σημείωσε πως το εμβόλιο δείχνει να είναι αποτελεσματικό και θα λάβει την έγκριση, εφόσον έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Όσο περισσότερα εμβόλια τόσο το καλύτερο, είπε, επί του ιδίου θέματος.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τις πληροφορίες που το θέλουν να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στα άτομα κάτω των 65 ετών, είπε πως εάν αποδειχθεί αυτό, θα υπάρξει plan b και θα δοθεί σε μικρότερες ηλικίες.

Η άρνηση εμβολιασμών

Σχετικά με τις φαινόμενα άρνησης εμβολιασμού από πλευράς υγειονομικών, σημείωσε πως οφείλονται στην κόπωση που παρουσιάζουν αλλά και στην ελλιπή ενημέρωση για το εμβόλιο.

«Υπάρχει παραπληροφόρηση για τις επιπτώσεις του» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος όμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα επανέλθει και θα κάνει αυτό που πρέπει για την ασφάλειά τους να καλυφθούν και να μη διασπείρουν άλλο τον ιό σε ασθενείς».

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια