Τα πρώτα χιόνια σε Κλεισούρα, Κορέστεια και άλλες περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Τα πρώτα χιόνια σε Κλεισούρα, Κορέστεια και άλλες περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας

Κλειστά σήμερα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του δήμου Φλώρινας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή με τη χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα και με απόφαση του δημάρχου, Βασίλη Γιαννάκη.

Από αργά χθες το απόγευμα ξεκίνησε η χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Φλώρινας, ενώ στα ορεινά και ειδικότερα στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, στο ύψος της Βίγλας η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες κινητοποιήθηκαν προκειμένου να διατηρήσουν το δίκτυο ανοιχτό.

Ο Δήμος Φλώρινας με τα 30 και πλέον μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας έτσι ώστε κανένα χωριό να μην μείνει αποκλεισμένο.

Χιόνια έπεσαν όμως και σε χωριά της Καστοριάς όπως η Κλεισούρα, τα Κορέστεια, το Γράμμο όπου «το έστρωσε» αλλά και μέσα στην πόλη της Καστοριάς όπου ωστόσο δεν επήλθε χιονόστρωση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ (Θωμαΐς Αδάμου) φωτο, oladeka, neaflorina.gr και facebook Sotiris Afroditi Smixiotis

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια