Σουηδία: Απαγορεύεται η εκτροφή μινκ, λόγω κορονοϊού

Αρχική » Γούνα » Σουηδία: Απαγορεύεται η εκτροφή μινκ, λόγω κορονοϊού

Η εκτροφή μινκ απαγορεύεται στη Σουηδία, γιατί οι αρχές θεωρούν πως τα μικρά θηλαστικά μπορεί να μεταφέρουν το κορονοϊό στους ανθρώπους.

Η Σουηδία απαγορεύει για το 2021 την εκτροφή μινκ, δηλαδή των μικρών θηλαστικών μινκ.

Η απόφαση ελήφθη από τις υγειονομικές αρχές, καθώς θεωρούν πως τα συγκεκριμένα ζώα μπορεί μεταφέρουν τον κορονοϊό στους ανθρώπους, ο οποίος μπορεί να έχει μεταλλαχθεί μερικές φορές.

Μάλιστα, η γειτονική Δανία, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο παραγωγούς γούνας για τη βιομηχανία της μόδας, σφαγίασε το σύνολο των εκτρεφόμενων βιζόν στη χώρα, περίπου 17 εκατομμύρια, τον Νοέμβριο μετά τα ξεσπάσματα κορονοϊού σε εκατοντάδες εκτροφεία και τον εντοπισμό από τις αρχές παραλλαγμένων στελεχών του ιού μεταξύ των ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής, η Σουηδία κατέγραψε μολύνσεις από κορονοϊό σε αρκετά εκτροφεία βιζόν, αν και οι αρχές δήλωσαν τον Δεκέμβριο πως τα ζώα δεν βρέθηκε να είναι φορείς του παραλλαγμένου στελέχους όπως φαίνεται να συνέβη στη Δανία.

«Στη Σουηδία, το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού δεν έχει περάσει, ευτυχώς, στα εκτροφεία βιζόν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αγορών Περ Μπόλουντ σε συνέντευξη Τύπου.

«Όμως η βιομηχανία βιζόν παραμένει ένας περαιτέρω παράγοντας κινδύνου που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη στη μάχη κατά του κορονοϊού», είπε στη συνέχεια.

Η Δανία απαγόρευσε επίσης την εκτροφή βιζόν έως το 2022.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια