Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλλε ο Δήμαρχος Εορδαίας (βίντεο)

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Πτολεμαΐδα » Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλλε ο Δήμαρχος Εορδαίας (βίντεο)

Στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης βρέθηκε σήμερα (14/1/2021) λίγο πριν τη μια το μεσημέρι ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, προκειμένου να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα κορονοϊού, που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον ΕΟΔΥ.

Ήδη η εισαγγελία Κοζάνης έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα γιατί όπως τόνισε υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες περίπου 40 κρούσματα κορονοϊού, που είχαν επιβεβαιωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αλλά δηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι για τα κρούσματα αυτά δεν υπήρξε καμία ιχνηλάτηση την περίοδο εκείνη με αποτέλεσμα να υπάρξει και διασπορά κυρίως στην περιοχή της Εορδαίας, από όπου και είχαν εντοπιστεί τα κρούσματα.

Την περίοδο από τις 5 έως και 20 Νοεμβρίου 2020 υπήρξε πρόβλημα για μία ημέρα στο εργαστήριο μοριακής βιολογίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς δεν είχαν φτάσει έγκαιρα τα αντιδραστήρια για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Έτσι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος, είχε ζητήσει από τις διοικήσεις των όμορων Νοσοκομείων να αποστέλλουν τα δείγματα που έπαιρναν, είτε σε εργαστήρια άλλων Νοσοκομείων, είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής. Από την πλευρά του ο κ. Κασαπίδης έχει επικοινωνήσει ήδη χθες με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, από τον οποίο ζήτησε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση, τόσο για τον αριθμό των ετεροχρονισμένων μολύνσεων, όσο και για την άρση των αυστηρών απαγορευτικών περιορισμών.

Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη, ενώ οι αποφάσεις θα παρθούν την Παρασκευή. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έθεσε χθες το θέμα και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ενώ ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα αυτά να μην ληφθούν υπόψη για τις όποιες αποφάσεις παρθούν τις επόμενες ημέρες, για την άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εδώ και ένα μήνα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Την ίδια ώρα τοπικές αρχές, αλλά και φορείς της περιοχής είναι προβληματισμένοι από την παρατεταμένη αυστηρή καραντίνα, γιατί όπως επισημαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ήταν και είναι πλέον σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, με άλλες Περιφερειακές Ενότητες για τις οποίες όμως δεν έχουν ληφθεί ανάλογα μέτρα.

ΕΡΤ – Θωμάς – Μάκης Νασιάδης


Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια