Καταστήματα: Σκέψεις για άνοιγμα λιανεμπορίου χωρίς click away και click in shop

Αρχική » Ελλάδα » Καταστήματα: Σκέψεις για άνοιγμα λιανεμπορίου χωρίς click away και click in shop

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού

Σκέψεις έως την τελευταία στιγμή ακόμα και για άνοιγμα της αγοράς από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου χωρίς προπαραγγελίες με τη μορφή click away ή προκαθορισμένο ραντεβού με το click in shop και αποκλειστικά βάσει της τήρησης των ορίων ατόμων ανά τετραγωνικό σε κάθε κατάστημα, όπως ακριβώς είχε συμβεί το καλοκαίρι, κάνει η κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Στόχος είναι να μπορέσει να δώσει μία ανάσα στον κλάδο του λιανεμπορίου, ο οποίος έχει πληγεί βάναυσα από την πανδημία του κορονοϊού. Η τελική γνωμοδότηση ανήκει βέβαια στην Επιτροπή των επιδημιολόγων, αν και η απόφαση για επανεκκίνηση του λιανεμπορίου φαίνεται να έχει «κλειδώσει» εδώ και μέρες με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της διαδικτυακής ή τηλεφωνικής παραγγελίας και στη συνέχεια παραλαβής του προϊόντος με ραντεβού έξω από το κατάστημα και τη μέθοδο του click in shop, η οποία προϋποθέτει φυσική παρουσία πελάτη στο κατάστημα αλλά με προκαθορισμένο ραντεβού. 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Προϋπόθεση για τη φυσική παρουσία πελατών στα καταστήματα είναι βεβαίως η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, βάσει των κανόνων που είχαν ισχύσει και το περασμένο καλοκαίρι σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου μόνο ενός πελάτη τη φορά. Σε κάθε περίπτωση η τελευταία λέξη ανήκει στους επιδημιολόγους δεδομένου ότι αυτός ο τρόπος θα μπορούσε να αυξήσει και την κινητικότητα των πολιτών.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει πλέον να επανέλθει μια κανονικότητα στην αγορά, καθώς όπως δήλωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή το μηνιαίο κόστος από το «λουκέτο» στην αγορά φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια