ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΚΕ: «Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ» - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΚΚΕ: «Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ»

«Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ»

Εδώ και μία εβδομάδα το ΓΝ Καστοριάς έχει αναλάβει τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού κατά του COVID-19  ξεκινώντας από την ηλικιακή ομάδα των άνω των 85.

Η πραγματοποίηση του εμβολιασμού ουσιαστικά  μέσα στο Νοσοκομείο είναι επικίνδυνη!

  • Ο πληθυσμός που είναι να εμβολιαστεί, στην προκειμένη περίπτωση οι άνω των 85 μαζί με τους συνοδούς, εισέρχεται στο Νοσοκομείο απλά με θερμομέτρηση, με αποτέλεσμα να εκτίθεται και ο πληθυσμός με περιστατικά που βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο αλλά και το Υγειονομικό προσωπικό.
  • Δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για διεξαγωγή των εμβολιασμών, καθώς συνωστίζεται ο κόσμος έξω από τα εξωτερικά Ιατρεία για να εμβολιαστεί μαζί με τους ασθενείς των εξωτερικών.
  • Δεν υπάρχει ενίσχυση με επιπλέον εργαζόμενους με αποτέλεσμα όση προσπάθεια και αν γίνεται από το προσωπικό του Νοσοκομείου, να πέφτει πάνω τους και το βάρος των εμβολιασμών και μάλιστα σε βάρος της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Βέβαια δε βρεθήκαμε ξαφνικά σε αυτήν την κατάσταση. Όσο και αν ήθελε η κυβέρνηση να μας πείσει για την «επιχείρηση ελευθερίας» και ότι δήθεν με το εμβόλιο τελειώνει το μαρτύριο-ειδικά μπροστά σε ένα τρίτο κύμα κορονωιού- και τον εμβολιασμό να διαρκεί για μήνες, οι ευθύνες της για τα κενά στην ΠΦΥ αλλά και ουσιαστικά στη μη λήψη κανενός απολύτως μέτρου στα Νοσοκομεία είναι φανερές.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, πάντα στη λογική «κόστους-όφελους» που υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστική η σύμπλευσή τους σε αυτή την πολιτική και αποδεικνύεται με την συνυπογραφή τους να πετσοκόψουν 96  εκ ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ΠΦΥ για το 2021.

Είναι πολιτική επιλογή όχι «ανοργανωσιά» ακριβώς γιατί σήμερα -όπως μας λένε- προέχει «η οικονομία» και για όλα τα άλλα πρέπει «ατομικά» να μεριμνήσουμε. Βέβαια, όταν μιλάμε για οικονομία κόπτονται να πείσουν ποιος είναι πιο ικανός να δώσει τα δις από το Ταμείο Ανάκαμψης στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Καμία σχέση δεν έχει αυτό με την προάσπιση και τα μέτρα που πρέπει να πάρουν για την Υγεία, για τα σχολεία, για τους χώρους δουλειάς, για τα ΜΜΜ που τα σωματεία διεκδικούν όλο αυτό το διάστημα. Καμία ταύτιση δεν έχει με την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όταν για παράδειγμα οι υγειονομικοί, και επί covid, δεν έχουν μπει στα ΒΑΕ, δε μιλούν για μονιμοποίηση των συμβασιούχων -των επικουρικών, όταν περνάνε όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα.

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να εξοπλιστεί κατάλληλα με μόνιμο προσωπικό και υποδομές η ΠΦΥ του Νομού Καστοριάς και να διεξαχθεί εκεί με ασφάλεια ο εμβολιασμός του πληθυσμού.
  • Να προμηθευτεί άμεσα όλα τα εμβόλια που χρειάζονται για έγκαιρο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού ο Νομός. Να ενημερωθούμε για την κατάσταση εμβολιασμού και τη ροή των εμβολίων.
  • Να ενισχυθεί το ΓΝ Καστοριάς ώστε να μην αποτελεί Νοσοκομείο μίας νόσου. Να φτιαχτεί αυτοτελώς Παθολογική κλινική και να μη διασκορπίζονται τα περιστατικά σε άλλες κλινικές λόγω μετατροπής της Παθολογικής σε covid κλινική. Να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με το προσωπικό που χρειάζεται. Δε γίνεται να έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμη να μην υπάρχει Πνευμονολόγος. 

  ΤΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΒΟΪΟΥ

21/01/2021

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria