Γιώργος Βασιλειάδης:Ήρθε η ώρα για την πρώτη σημαντική ψυχρή εισβολή στη χώρα μας και τις πρώτες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Γιώργος Βασιλειάδης:Ήρθε η ώρα για την πρώτη σημαντική ψυχρή εισβολή στη χώρα μας και τις πρώτες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία

Μήνας με πολλές καιρικές συγκινήσεις ο φετινός Γενάρης. Μεγάλα ύψη βροχής που έφεραν στα όρια τους τα ποτάμια της Δυτικής Μακεδονίας. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που έφτασαν στα όρια του ρεκόρ, και ήρθε η ώρα για την πρώτη σημαντική ψυχρή εισβολή στη χώρα μας και τις πρώτες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία.

Από αύριο το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, μια πρώτη σύντομη γεύση χιονόπτωσης που θα δώσει ένα καλό πασπάλισμα σε πολλές περιοχές κυρίως στον άξονα μεταξύ Φλώρινας – Κοζάνης. Το κυρίως πιάτο θα σερβιριστεί το απόγευμα της Πέμπτης, αυτή την φορά με χιονοπτώσεις σε όλη την περιφέρεια, με μεγαλύτερη ένταση, και ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με την αυριανή μέρα, αλλά και πάλι τα φαινόμενα θα έχουν περιορισμένη διάρκεια παρά την πρόσκαιρη ένταση τους.

Σημαντικό:
– Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο ολικός παγετός από Παρασκευή έως Δευτέρα. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν οι ελάχιστες τιμές θα υποχωρήσουν κάτω από τους -10C σε λεκανοπέδια της περιφέρειας.
– Οι ισχυροί βοριάδες θα κάνουν της αίσθηση του ψύχους ακόμα μεγαλύτερη.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια