Ανάλυση Ιγνατίου: Η πολιτική Μπάιντεν στα εθνικά θέματα της Ελλάδας – Τα πρώτα δείγματα

Αρχική » Ελλάδα » Ανάλυση Ιγνατίου: Η πολιτική Μπάιντεν στα εθνικά θέματα της Ελλάδας – Τα πρώτα δείγματα

Η ανάλυση του ανταποκριτή του Open στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου για τη στάση που θα κρατήσει ο Τζο Μπάιντεν στα εθνικά μας θέματα

Στη στάση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Τζο Μπάιντεν απέναντι στα εθνικά θέματα της Ελλάδας και την τουρκική προκλητικότητα αναφέρεται ο ανταποκριτής του OPEN στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου. Όπως διαπιστώνεταιτα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αφού η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος είναι δύο χώρες που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον νέο πρόεδρο, ο οποίος πιστεύει πως δεν δημιουργούν προβλήματα στις ΗΠΑ, όπως κάνει η Τουρκία.

«Ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχει φιλικές σχέσεις και στη Λευκωσία. Το θετικό στοιχείο είναι πως η αμερικανική πολιτική που θα ακολουθηθεί για Ελλάδα και Κύπροείναι πλέον ανεξάρτητη και δεν εξαρτάται από τη σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνατίου. 

Παράλληλα, διευκρινίζει πως, με βάση όσα του έχουν επισημάνει άνθρωποι που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, σε περίπτωση ενός ακραίου επεισοδίου τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Μπάιντεν θα στείλει στην Αγκυρα τον Υπουργό Εξωτερικών για να λύσει το θέμα. «Η πολιτική που αφορά τη χώρα μας θα ενδυναμωθεί», επισημαίνει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια