Σκληρό lockdown στην Κοζάνη – Ποια είναι τα 11 νέα μέτρα

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Κοζάνη » Σκληρό lockdown στην Κοζάνη – Ποια είναι τα 11 νέα μέτρα

Το σκληρό lockdown τύπου Δυτικής Αττικής θα αρχίσει να ισχύει από αύριο με διάρκεια επτά ημερών – Ολα τα νέα μέτρα για την Κοζάνη

Σκληρό lockdown στην Κοζάνη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ethnos.gr. Ετσι, το σκληρό lockdown τύπου Δυτικής Αττικής θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το πρωί του Σαββάτου, 18 Δεκεμβρίου, και θα έχει διάρκεια για επτά ημέρες με την κατάσταση στη συνέχεια να επαναξιολογείται. 

Τα 11 νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο στην Κοζάνη είναι τα εξής: Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Μεγάλος διαγωνισμός του ethnos.gr: Κερδίστε ένα Volkswagen T-Roc αξίας 23.200€ με ένα SMS!

 1. Απαγορεύεται το click away
 2. Επιτρέπονται μόνον οι κηδείες
 3. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 εξαιρουμένων των εργαζομένων (σ.σ. οι οποίοι θα μετακινούνται μόνο με άδεια του εργοδότη).
 4. Κλείνουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και κέντρα μανικιούρ, πεντικιούρ 
 5. Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε σε εργαζομένους οίκων ευγηρίας
 6. Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των περιοχών αυτών
 7. Αναστέλλονται οι λαϊκές αγορές στους δήμους αυτούς, καθώς και ο υποχρεωτικός έλεγχος με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές και ο περιοδικός έλεγχος αυτών ανά τριήμερο.
 8. Δωρεάν μάσκες.
 9. Απομόνωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε ειδικές δομές
 10. Υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης από κοινού με τους δήμους των περιοχών αυτών και την αντιπεριφέρεια και σε συνεργασία με ΕΟΔΥ και γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη συμμετοχή επιστημόνων από τον χώρο των κοινωνικών επιστημών (ψυχολόγων, ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων) λόγω του εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των περιοχών αυτών.
 11. Εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων τήρησης εφαρμογής των προτεινόμενων μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

Τα μέτρα αυτά ισχύουν και στη Δυτική Αττική και, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να λάβει κάθε μέτρο για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιοχές Βοΐου και Εορδαίας, στις οποίες η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και γι’ αυτό θα γίνουν αυξημένοι έλεγχοι για τον κορονοϊό

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια