Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος: Διάθεση στελεχών υγειονομικού στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της Π.Ε. Καστοριάς και στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος: Διάθεση στελεχών υγειονομικού στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της Π.Ε. Καστοριάς και στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτύξουν 130 σταθμούς δειγματοληψίας σε 73 πόλεις.

Όλη η ενημέρωση της Παρασκευής από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο 

 Από την αρχή της πανδημίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνδράμει τα αρμόδια Υπουργεία στο έργο της αντιμετώπισης της υγειονομικής απειλής της Covid-19, θέτοντας στη διάθεσή τους εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς και κρίσιμα υλικά, καθώς και χώρους νοσηλείας.

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που καταβάλλεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων, rapid test.

Οι παραπάνω σταθμοί δειγματοληψίας έχουν ήδη αναρτηθεί σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας από 97 μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των στρατιωτικών Νοσοκομείων, καλύπτοντας έτσι και τις 13 Διοικητικές Περιφέρειες της χώρας.

Οι σταθμοί είναι στεγασμένοι σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των στρατιωτικών μονάδων και έχουν ήδη στελεχωθεί με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ η Πολιτική Προστασία μας έχει διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, δηλαδή κιτ των rapid test, τάμπλετ, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού.

Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όπως προειπώθηκε, όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στους εν λόγω σταθμούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων. Η προσέλευση θα γίνεται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν ραντεβού, ως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την Πολιτική Προστασία, η οποία θα έχει την ευθύνη της εκδήλωσης περαιτέρω ενεργειών, σε περίπτωση καταγραφής θετικών δειγμάτων, όσο και της στατιστικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα με το ανωτέρω πρόγραμμα, συνεχίζεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους αλλά και την ανακούφιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου από την υγειονομική κρίση.

Ειδικότερα συνεχίζονται αδιάκοπα οι εξής 7 δράσεις:

Η διάθεση στο Υπουργείο Υγείας 35 απλών κλινών νοσηλείας και 18 κλινών ΜΕΘ στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αντιμετώπισης περιστατικών Covid-19.

Η διάθεση κλινών ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

Η διάθεση δύο Κλινικών του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, δυνάμεως 28 κλινών εκάστη για τη μεταφορά των μη covid περιστατικών, των αγγειοχειρουργικών, νευροχειρουργικών, χειρουργικών Κλινικών του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου οι αντίστοιχες κλινικές του ΑΧΕΠΑ να διατεθούν για ασθενείς στη λοίμωξη από κορονοϊό.

Η ανάπτυξη και λειτουργία της Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Εκτάκτων Αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Η υποστήριξη του ΕΚΑΒ στο έργο της μεταφοράς μη covid περιστατικών, όπως αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, με ασθενοφόρα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η διάθεση 232 στελεχών υγειονομικού στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στον ΕΟΔΥ, στα εργαστήρια αναφοράς κορονοϊού Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, στην ομάδα διαχείρισης κρίσεων Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, καθώς και σε πύλες εισόδου της χώρας.

Η παρασκευή και διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, φυσικά.

Και τέλος, ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς να κάνουν καμία έκπτωση στην εκτέλεση της κυρίας αποστολής τους, διαθέτουν την τεχνογνωσία και την ετοιμότητα να σταθούν αρωγοί στο κοινωνικό σύνολο, συμμετέχοντας με τις δυνάμεις τους στο κοινό εθνικό μέτωπο κατά του κορονοϊού για την προάσπιση του μείζονος αγαθού της Δημόσιας Υγείας.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια