Ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές με click away για όσο διαρκέσει η πανδημία

Αρχική » Ελλάδα » Ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές με click away για όσο διαρκέσει η πανδημία

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία χθες το βράδυ

Το δικαίωμα να λειτουργούν τις Κυριακές έχουν πλέον τα καταστήματα που χρησιμοποιούν το μέτρο της «παράδοσης εκτός» (click away) βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, στις εξαιρέσεις από την απαγόρευση λειτουργίας τις Κυριακές προστίθενται τα «κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πώλησης» με τη διευκρίνιση ότι «για την εκτέλεση παράδοση αγαθών στους καταναλωτές που έχουν παραγγελθεί εξ αποστάσεως, τηλεφωνικά ή από ηλεκτρονικό κατάστημα υπεραγορών (super market) και κάθε άλλου εμπορικού καταστήματος, ως κέντρο διανομής και παράδοσης θεωρούνται και το φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης και οι αποθήκες του». Κοινώς κάθε κατάστημα που λαμβάνει παραγγελίες είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά!

Μάλιστα ο υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εν μέσω των πολιτικών αντιδράσεων που υπήρξαν με επιχείρημα ότι καταλύεται η αργία της Κυριακής, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό και ότι θα παραμείνει σε ισχύ μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το σκεπτικό, όπως εξήγησε, είναι αφενός τα μικρότερα καταστήματα, που δεν διαθέτουν e-shop και μπορούν να δεχτούν μόνο τηλεφωνικά τις παραγγελίες, να μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερες πωλήσεις, αφετέρου να «μοιραστεί» η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους το Σαββατοκύριακο.

Επιπρόσθετα, με βάση τη ρύθμιση, τις Κυριακές θα μπορούν να λειτουργούν και οι φαρμακαποθήκες «για να μπορεί να γίνεται η διανομή των φαρμάκων και την ημέρα Κυριακή», σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια