“ΟΧΙ κυρία Υπουργέ δεν είμαστε μαζί” (Γράφει ο δάσκαλος Ιωάννης Γκίκας) - OlaDeka

“ΟΧΙ κυρία Υπουργέ δεν είμαστε μαζί” (Γράφει ο δάσκαλος Ιωάννης Γκίκας)

Η δήλωση της Υπουργού Παιδείας στη σελίδα της, αμέσως μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων. Σε πέντε σειρές αναφέρει τρεις φορές το “όλοι μαζί”. ΟΧΙ κυρία Υπουργέ δεν είμαστε μαζί. Μόνοι μας ήμασταν τον Μάρτιο όταν προσπαθούσαμε ώρες να δημιουργήσουμε τα διαδικτυακά μαθήματα. Μόνοι μας ήμασταν όταν προσπαθούσαμε μετά τα μεσάνυχτα να ανεβάσουμε τα μαθήματα της άλλης μέρας. Μόνοι μας ήμασταν όταν δίναμε χρήματα για να αγοράσουμε καινούριο εξοπλισμό. Μόνοι μας ήμασταν και αυτόν τον μήνα στα σχολεία μας, προσπαθώντας να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μόνοι μας ήμασταν και δίπλα σε κάθε παιδί όταν ανέβαζε λίγο πυρετό.

Μόνοι μας ήμασταν και…Αλλά όχι…δεν ήμασταν μόνοι μας…είχαμε τη συντροφιά των μαθητών μας, που ευτυχώς αυτούς δεν μπορείτε να μας τους πάρετε. Στις δικές μας πλάτες βγαίνετε και λέτε τι ωραία τα καταφέραμε μαζί. ΌΧΙ δεν ήμασταν πουθενά μαζί. Και προτιμήσατε να είστε μόνη σας ακόμα και στις υπηρεσιακές εκλογές πριν λίγες μέρες.

Γι’ αυτό και η πρότασή μου είναι, όλοι οι εκπαιδευτικοί την Τετάρτη “τηλεοπτικό” μάθημα από τα σχολεία. Να δούμε πόσο έχετε φροντίσει να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Κι εμείς, το ξέρετε καλά, ότι από την επόμενη μέρα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, όχι για το υπουργείο και την αξιολόγηση που ετοιμάζετε, αλλά για τους μαθητές μας. Είμαστε μαζί με τους μαθητές μας …εσείς είστε ακόμα στο …Harvard…

*Ο Ιωάννης Γκίκας είναι δάσκαλος στο Δημοτικό σχολείο Βελβεντού

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria