ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ - LOCK DOWN στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα μας - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – LOCK DOWN στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ   ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

LOCK DOWN στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα μας. 

 Aπεργούμε 26/11/2020.

 Απαιτούμε:

  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
  • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.
  •   Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλες και όλους. 
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κανένας πλειστηριασμός κύριας κατοικίας λαϊκής οικογένειας και κατάσχεση εισοδήματος μετά και την ψήφιση του νέου πτωχευτικού νόμου. Να σταματήσουν αμέσως οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία  δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. 
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Ενώ οι οικογένειές μας βρίσκονται αντιμέτωπες με το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει αφήσει γυμνά τα δημόσια νοσοκομεία από κρεβάτια, ΜΕΘ, μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αντί να επιτάξει όλες τις ιδιωτικές κλινικές χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες που θησαυρίζουν και αρνούνται να διαθέσουν κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό. Την ίδια στιγμή οι αποδυναμωμένες έως ανύπαρκτες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μας υποχρεώνουν να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Έτσι πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα σταματάνε έξω από τους χώρους δουλειάς που η εργοδοσία έχει μετατρέψει σε χώρους υπερμετάδοσης, χωρίς μέτρα, με εκβιασμούς και εντατικοποίηση.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σε συνθήκες LOCK DOWN η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα εδώ και μήνες για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος μας απαντά με αυταρχισμό και καταστολή, ετοιμάζεται να καταθέσει αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα νομοθετώντας 10ώρη δουλειά και χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.

                  Κυριολεκτικά μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω!

Η κυβερνητική διαχείριση με την προσαρμογή ακόμα και των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις ανάγκες στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και κυρίως η αξιοποίηση της πανδημίας ως ευκαιρία για κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης για να ξαναφορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων και η νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση προχωράνε πακέτο με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, με το χτύπημα της απεργίας, της οργάνωσης και συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων.

Ύστερα από την κατάκτηση με σκληρούς, αποφασιστικούς, περιφρουρημένους απεργιακούς αγώνες του 8ώρου πρώτα στα βαφεία και έπειτα για τα υπόλοιπα τμήματα της κλωστοϋφαντουργίας, οι βιομήχανοι επιδίωκαν με τις υπερωρίες (δηλωμένες ή αδήλωτες) την επέκταση του εργάσιμου χρόνου, γεγονός που αποτελούσε γενικευμένο φαινόμενο.

Η 10ώρη δουλειά και η αύξηση των ωρών των νομίμων υπερωριών για τη βιομηχανία, ο “εκσυγχρονισμός” του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεων του με νόμους της τελευταίας δεκαετίας για τη “διευθέτηση” του χρόνου εργασίας και τη μείωση του ποσοστού προσαύξησης για την αμοιβή των υπερωριών σημαίνει ότι ακολουθούν το δρόμο αντίστροφα, προς τα πίσω, με όχημα την υπερωριακή απασχόληση να καταργήσουν στην πράξη το 8ώρο, αποτελούν για τους εργαζόμενους «ανατροπές του αιώνα».

1918 -1919. Οι εργαζόμενοι του κλάδου σε Αθήνα, Πειραιά και Σύρο προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις (πολλές διαρκούν για βδομάδες) διεκδικώντας αυξήσεις στα μεροκάματα και οχτάωρη δουλεία.

Επίσης η ιστορία του εργατικού κινήματος έχει καταγράψει ότι κατά τις απεργίες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στα κλωστήρια και υφαντήρια του Πειραιά οι εργοδότες αδυνατούν να βρουν και να χρησιμοποιήσουν απεργοσπάστες, γιατί οι εργάτες περιφρουρούν το εργοστάσιο.

2020. Η περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης από τους εργαζόμενους αποτελεί «ποινικώς κολάσιμη πράξη» και «η απεργία καθίσταται παράνομη».

2020. Απαιτούν από τα συνδικάτα αποδοχή του φακελώματος για να έχουν δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης και παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία τους, κυρίως στη διαδικασία για τη λήψη απόφασης για απεργία τσαλαπατώντας όλα τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων που καθορίζουν ως ανώτατο όργανο τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

2020. Εκατοντάδες γουνεργάτες μένουν εκτός οικονομικής ενίσχυσης χωρίς κανένα εισόδημα, ενώ συνεχίζεται εν μέσω πανδημίας η απληρωσιά. Αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης για να ξαναφορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων και η νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση προχωράνε πακέτο με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, με το χτύπημα της απεργίας, της οργάνωσης και συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων.

Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν τη μάσκα σε φίμωτρο για τους εργαζόμενους, να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω με 10ώρη δουλειά, 200 ευρώ μισθό, με τα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων στο γύψο.

Δεν έχουμε να χάσουμε παρά μονάχα τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης.

Οργάνωση της αντεπίθεσης για τις σύγχρονες ανάγκες μας

                                                                       24/11/2020

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria