Κορονοϊός: Έρχεται “κόφτης” στο 13033

Αρχική » Ελλάδα » Κορονοϊός: Έρχεται “κόφτης” στο 13033

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, το βράδυ της Κυριακής, ένα εκατομμύριο πολίτες έστειλαν στο 13033 sms πατώντας τον αριθμό “6” για άθληση. Το γεγονός αυτό, μαζί με την υπερπληθώρα sms για έξοδο, που παρατηρείται από τις πρώτες ώρες επιβολής του lockdown, οδηγεί σε ενδεχόμενο επιβολής “κόφτη” στα μηνύματα που στέλνουμε στον πενταψήφιο αριθμό.

Eνα εκατ. SMS μετά τις 9 το βράδυ

Για προσπάθειες καταστρατήγησης των μέτρων από ορισμένους πολίτες έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως περισσότερα από 1 εκατομμύριο sms εστάλησαν μετά τις 9 το βράδυ για ατομική άθληση. “Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να καταστρατηγήσουν τα μέτρα. Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί τις βραδινές ώρες για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα“.

Κορονοϊός: Ερχεται "κόφτης" στο 13033 - Ένα εκατ. SMS για σωματική άσκηση μόνο το βράδυ της Κυριακής

Το 13033 μπορεί να αρνηθεί την έξοδο

Οπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης δεν υπάρχει μεν όριο στις μετακινήσεις με SMS, όμως αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις, “θα σας κόψει”. Όπως εξήγησε το σύστημα λειτουργεί με αλγόριθμο που “βλέπει” την κινητικότητα των αιτούντων.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο για τον οποίο ισχύει κάθε SMS για μετακίνηση, ο κ. Σταμπουλίδης είπε: “Ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Δεν μπορεί να το στείλουμε το πρωί και να μας βρουν έξω το βράδυ”.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι “το θέμα δεν είναι να ξεγελάσουμε το σύστημα, αλλά το πώς θα ανακόψουμε τον ιό”. Σε περίπτωση που κάποιος στείλει μήνυμα στο 13033 για μετακίνηση και δεν λάβει απάντηση, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβαίνει επειδή “εκείνη τη στιγμή η περιοχή είναι επιφορτισμένη στις μετακινήσεις”. Οι πολίτες θα πρέπει να ξαναστείλουν το μήνυμα μέχρι να λάβουν απάντηση, πρόσθεσε, αλλά σημείωσε ότι “αν πρόκειται για θέματα υγείας δεν περιμένουμε να μας απαντήσει”. Τέλος, ο κ. Σταμπουλίδης υπενθύμισε ότι οι πολίτες μπορούν να καλούν και στον τηλεφωνικό αριθμό 1520, για τυχόν απορίες και διευκρινίσεις.

Αθληση

Η υποχώρηση θα αρχίσει από τη Β. Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα οι ειδικοί αναμένουν κορύφωση των κρουσμάτων και της πίεσης του συστήματος υγείας τις επόμενες ημέρες, ωστόσο σημείωσε πως η υποχώρηση της διασποράς της νόσου αναμένεται να αρχίσει από τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. “Στις περιφερειακές ενότητες της βορείου Ελλάδος είχαν αρχίσει τα αυστηρά μέτρα πριν από το γενικό lockdown. Όποτε από εκείνες τις περιοχές αναμένουμε να ξεκινήσει η ύφεση”.

Ενημέρωση τρεις φορές την εβδομάδα

Το lockdown αύξησε τον αριθμό των ενημερώσεων από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας. Η καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά θα γίνεται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την θωράκιση του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια