Θεσσαλονίκη: Δημιουργία νοσοκομείου εκστρατείας σε πάρκινγκ

Αρχική » Ελλάδα » Θεσσαλονίκη: Δημιουργία νοσοκομείου εκστρατείας σε πάρκινγκ

Η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, προκειμένου να χρησιμοποιεί ως χώρος υποδοχής ασθενών με κορονοϊό, με τους γιατρούς να τονίζουν ότι η κατάσταση είναι «απελπιστική»

Στη δημιουργία ενός νοσοκομείου εκστρατείας στο πάρκινγκ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προχωρούν οι αρμόδιες αρχές, κίνηση που αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας όχι μόνο της πόλης αλλά σχεδόν του συνόλου της Β. Ελλάδας, η οποία είναι η περιοχή της χώρας με τη μεγαλύτερη σε 24ωρη βάση αύξηση των νέων κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής ασθενών με covid-19, ενώ το αυτοσχέδιο νοσοκομείο αποτελείται  από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπνευστήρες. Το νοσοκομείο είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

Την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί περιέγραψε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», κ. Νίκος Καπραβέλος. Μάλιστα δεν δίστασε να προβλέψει ότι μπορεί να υπάρξει και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. 

Όπως τόνισε «είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική.

Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…)Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;

«Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… Θα ανοίξει η οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ανοίξει η οικονομία φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα».

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια