Εμβόλιο και για τα μινκ – Τελικά τι συμβαίνει με τον κορονοϊό στα βιζόν; Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από την IFF

Το oladeka.com σας παρουσιάζει όπως και άλλες φορές τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο και συγκεκριμένα μια επισκόπηση και μερικές δηλώσεις από την IFF σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση.
Η κυβέρνηση της Δανίας έχει λάβει μια απόφαση που δεν επιθυμούσε, αλλά η δημόσια ασφάλεια πάντα προηγείται. Τώρα οι δανέζικες αρχές πρέπει να δημοσιεύσουν την έρευνά τους για έλεγχο μεταξύ διεθνών επιστημόνων.

Η δανέζικη παραγωγή βιζόν επιτρέπεται να συνεχιστεί στο μέλλον, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις από τους εκτροφείς μινκ, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι σοκαρισμένοι βλέποντας το βιοπορισμό τους να τους απειλείται.

Οι αποφάσεις σφαγής στη Δανία και τις Κάτω Χώρες, βασίζονται σε πολλές φάρμες που βρίσκονται κοντά, και δεν έχουμε αυτήν την κατάσταση σε άλλες χώρες. Έτσι, δεν περιμένουμε παρόμοια μέτρα αλλού.

Οι εκτροφείς βιζόν σε όλη την Ευρώπη εφάρμοσαν πρακτικές αυξημένης βιοασφάλειας από την άνοιξη και ειδικοί και δημόσιες αρχές συμφωνούν ότι η εκτροφή βιζόν δεν παίζει σημαντικό ρόλο στη διάδοση του Covid-19.

Κατά την τρέχουσα κρίση υγείας υφίσταται μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η θεμελιώδης ζήτηση για φυσική γούνα είναι ισχυρή και η αγορά αντέδρασε στη μείωση της προσφοράς του επόμενου έτους με υψηλότερες τιμές στα γουνοδέρματα. Το μέλλον αφορά στην κυκλική οικονομία και μακροχρόνια, ανανεώσιμα προϊόντα όπως η φυσική γούνα τα οποία είναι σημαντικές εναλλακτικές λύσεις για τη σημερινή κουλτούρα «αγορά και απόρριψη» (συνθετικά προϊόντα).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IFF, Mark Oaten σχολιάζει τη σφαγή του βιζόν στα αγροκτήματα της Δανίας:

«Είναι σαφές ότι τα γεγονότα στη Δανία έχουν τρέξει γρήγορα και όλα πρέπει να γίνουν πρώτα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Παρόλο που η επιστήμη δεν είναι σαφής σχετικά με τον πιθανό νέο ιό στα βιζόν και τη σχέση του με τον άνθρωπο, η δανέζικη κυβέρνηση ενήργησε με προσοχή.
Το προσωρινό μέτρο για τη σφαγή των βιζόν δεν είναι θέση κατά της γούνας. Η δανέζικη κυβέρνηση υποστηρίζει την εκτροφή γούνας και θα αποζημιώσει τους αγρότες.
Ελπίζουμε ότι η επιστήμη θα καταστεί σαφής με λεπτομέρειες στη συνέχεια.
Εν τω μεταξύ, ο ΠΟΥ έχει ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες και απόψεις προτού προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις και κατά την άποψή των εκπροσώπων του αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο.

Το Mink Farming συνεχίζεται σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά η κτηνοτροφική κοινότητα λαμβάνει φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Άλλοι τύποι γούνας, όπως η αλεπού και η άγρια ​​γούνα, δεν επηρεάζονται από τον ιό. “

Δείτε και μερικές πληροφορίες από τη Ρωσία

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης πραγματοποίησε ενημέρωση για τις δοκιμές ενός εμβολίου κατά του COVID-19 για τα ζώα.

Οι δοκιμές ενός εμβολίου κατά του ιού κορονοϊού για ζώα πέρασαν χωρίς επιπλοκές, σύμφωνα με το υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης και συγκεκριμένα του τμήματος δημοσιότητας με τίτλο “Κτηνιατρική και Ζωή”.

“Κατά τη διάρκεια της περιόδου παρατήρησης, η οποία ήταν 70 ημέρες, δεν εντοπίστηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες ή επιπλοκές, γεγονός που υποδηλώνει την απουσία αντιδραστηριότητας των εμβολίων”, δήλωσε η Ilya Chvala, αναπληρωτής διευθυντής του Ομοσπονδιακού Κέντρου για την Υγεία των Ζώων. (Σε κλινικές δοκιμές, ο όρος αντιδραστηριότητα αναφέρεται στην ιδιότητα ενός εμβολίου να είναι σε θέση να παράγει κοινές, «αναμενόμενες» ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα υπερβολικές ανοσολογικές αποκρίσεις και συναφή σημεία και συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου πυρετού και πονόλαιμου στο σημείο της ένεσης. Wikipedia (Αγγλικά).

Σύμφωνα με τον ίδιο, ομάδες εργαστηριακών ζώων ανοσοποιήθηκαν και στη συνέχεια επανεμβολιάστηκαν μετά από 21 ημέρες προκειμένου να σχηματιστεί η μέγιστη ανοσία στα ζώα. Αυτή η προσέγγιση βασίζεται στην έλλειψη ανοσίας στον πληθυσμό των ζώων στο σύνολό του στον κορονοϊό SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί μόλυνση με COVID-19, επιπλέον, λαμβάνεται υπόψη η επιδείνωση της επιδημικής κατάστασης στον κόσμο με τον νέο κοροναϊό.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς δείκτες του νέου φαρμάκου παραμένουν ανεπαρκώς μελετημένοι, και γι ‘αυτό είναι ακόμη πρόωρο να μιλήσουμε για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης, σημείωσε ο Chvala.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι τα ζώα της υποοικογένειας μαρτέν (κουνάβια, βιζόν), αιλουροειδών (γάτες, λιοντάρια, τίγρεις) και σκύλοι μπορούν να μολυνθούν με τον νέο κορονοϊό, αλλά οι χοίροι και τα πουλερικά (πάπιες, κοτόπουλα) δεν είναι ευαίσθητα σε νέα λοίμωξη.

Η ανάπτυξη εμβολίων ξεκίνησε το καλοκαίρι. Η παραγωγή πειραματικών δειγμάτων σχεδιάστηκε να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, δήλωσε ο προϊστάμενος της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης Σεργκέι Ντάνκβερτ στους δημοσιογράφους νωρίτερα.

Το εμβόλιο προορίζεται για πολύ ευαίσθητα ζώα όπως γάτες και βιζόν. Το εμβόλιο σχεδιάζεται κατά κύριο λόγο να συνιστάται σε εκτροφεία γούνας, όπου ζώα που είναι ευπαθή σε νέα λοίμωξη εκτρέφονται σε βιομηχανική κλίμακα.

Πέτρος Σμιξιώτης

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria