Δ. Μακεδονία: Η κατανομή των 86 κρουσμάτων SARS-COV 2 ανά Δήμο – Που καταγράφηκαν τα χθεσινά κρούσματα στην Καστοριά

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Γρεβενά » Δ. Μακεδονία: Η κατανομή των 86 κρουσμάτων SARS-COV 2 ανά Δήμο – Που καταγράφηκαν τα χθεσινά κρούσματα στην Καστοριά

Διαφοροποιείται πλέον η κατάσταση του SARS-COV 2, στη Δυτική Μακεδονία, καθώς χθες Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, από τα 86 νέα κρούσματα, φαίνεται πλέον ότι δύο Δήμοι, αυτοί της Εορδαίας και των Γρεβενών, να παίρνουν τη… σκυτάλη από τους Δήμους Κοζάνης και Καστοριάς, που είχαν δεχτεί όλο το προηγούμενο διάστημα την ασφυκτική πίεσή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοί οι δύο Δήμοι έχουν αυξήσει τα κρούσματα του κορονοϊού, αυτή την εβδομάδα, σε σχέση με την προηγούμενη σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Δήμους, όπου εμφανίζεται σημαντική μείωση.

Πολύ καλύτερα τα πάνε πλέον οι Δήμοι Δεσκάτης και Φλώρινας, που είχαν «έκρηξη» μολύνσεων τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ενώ αυτή την εβδομάδα, μέχρι και χθες τις έχουν μειώσει περίπου κατά 50% σε σχέση με την  προηγούμενη.

Σε ότι αφορά τα 54 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης σχεδόν τα μισά απ’ αυτά είναι επιβεβαιωμένα θετικά δείγματα στον SARS-COV 2, που είχαν ληφθεί στις αρχές της εβδομάδας, ενώ κάποια απ’ αυτά είναι ακόμη και από την περασμένη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τη χθεσινή κατανομή τα περισσότερα εκ των 86 νέων μολύνσεων, οι 41 επιβεβαιώθηκαν στο Δήμο Εορδαίας,  ενώ ακολουθούν,  οι Δήμοι Γρεβενών με 12 και Φλώρινας με 10.

Αναλυτικά η κατανομή ανά Δήμο των χθεσινών (28/11/2020) κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία είναι η εξής:

Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2020ΑΤΟΜΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ86
Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ13
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ8
Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ54
Π.Ε.ΦΛΩΡΙΝΑΣ11
ΔΗΜΟΙΑΤΟΜΑ
ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ1
ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ1
ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ3
ΒΟΪΟΥ0
ΓΡΕΒΕΝΩΝ12
ΔΕΣΚΑΤΗΣ1
ΕΟΡΔΑΙΑΣ41
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ7
ΚΟΖΑΝΗΣ8
ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ0
ΠΡΕΣΠΩΝ0
ΣΕΡΒΙΩΝ2
ΦΛΩΡΙΝΑΣ10

Δείτε αναλυτικά τις κατανομές και τον Ημερήσιο Δείκτη των Κρουσμάτων στις τελευταίες 14 ημέρες σε αναλογία 100.000 πληθυσμού.

Δυτική Μακεδονία – Εβδομαδιαίες Κατανομές Μολύνσεων ανά Δήμο

Π.Ε. Γρεβενών – Ημερήσιος Δείκτης Μολύνσεων

Π.Ε. Κοζάνης – Ημερήσιος Δείκτης Μολύνσεων

Π.Ε. Καστοριάς – Ημερήσιος Δείκτης Μολύνσεων

Π.Ε. Φλώρινας – Ημερήσιος Δείκτης Μολύνσεων

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη και επεξεργασία: Μάκης Νασιάδης

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια