Δανία – Σχεδόν εννέα εκατομμύρια βιζόν έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΔΟΡΟΥΣ

Αρχική » Γούνα » Δανία – Σχεδόν εννέα εκατομμύρια βιζόν έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΔΟΡΟΥΣ

Περίπου 8,8 εκατομμύρια βιζόν στις περιοχές κορώνας έχουν πλέον σκοτωθεί. Αυτό φαίνεται από τα τελευταία στοιχεία της Δανέζικης Κτηνιατρικής και Δ/σης Τροφίμων.

Τα βιζόν έχουν σκοτωθεί σε φάρμες που έχουν προσβληθεί από COVID-19 και άλλες που βρίσκονται σε ακτίνα 7,8 χιλιομέτρων από μολυσμένες μονάδες.

Πριν ξεκινήσουν οι θανατώσεις, υπήρχαν περίπου 10,3 εκατομμύρια βιζόν σε αυτά τα αγροκτήματα.

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Τροφίμων δεν αναφέρει πόσα βιζόν έχουν σκοτωθεί σε αγροκτήματα που δεν εμπίπτουν στις δύο κατηγορίες.

Η κυβέρνηση ενέκρινε ένα κρίσιμο σημείο για τα βιζόν, λέει η αντιπολίτευση

Για έκτη ημέρα, τα μέρη στο Christiansborg διαπραγματεύονται συμφωνία για αποζημίωση για του κλάδου των εκτροφέων βιζόν.

Για αρκετές ημέρες, η κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα διαπραγματεύονται αποζημίωση για τους εκτροφείς βιζόν χωρίς να καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία. Αλλά τώρα μπορεί να υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φιλελεύθερου Κόμματος, Jakob Ellemann-Jensen, η κυβέρνηση έφτασε σήμερα Δευτέρα σε κρίσιμο σημείο και τώρα θα εξετάσει τη δυνατότητα να δώσει στους εκτροφείς βιζόν μεγαλύτερη χρηματική αποζημίωση από ό, τι είχε προγραμματιστεί διαφορετικά.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια