Γρεβενά: Θετικοί τρεις εργαζόμενοι σε εκτροφείο βιζόν - OlaDeka

Γρεβενά: Θετικοί τρεις εργαζόμενοι σε εκτροφείο βιζόν

Συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία τα κρούσματα κορονοϊού που έκανα την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Τρία άτομα που εργάζονταν σε εκτροφείο βιζόν στα Γρεβενά βρέθηκαν θετικά στην COVID-19, μετά από rapid tests.

Τα τεστ διενήργησε, σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε ιδιοκτήτες και απασχολούμενους σε φάρμες ευρύτερα της περιοχής του Βοΐου. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων, Αθανάσιος Λάγγας, σε σύνολο 55 rapid tests, τα τρία ήταν θετικά. «Το επόμενο βήμα» σημείωσε «που ήδη βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης από τον ΕΟΔΥ, είναι η υποβολή σε μοριακό τεστ και των 15 εργαζομένων της προαναφερόμενης φάρμας στα Γρεβενά». 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εστάλησαν ήδη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) νέα γονιδιώματα από ανθρώπους και ζώα, ώστε να ελεγχθεί εκ νέου εάν διαπιστώνεται μετάλλαξη του ιού της covid-19.

«Είναι μια διαδικασία που γίνεται συστηματικά, προκειμένου να παρακολουθείται το ζήτημα στενά», ανέφεραν πηγές του υπουργείο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας πως διενεργούνται διαρκώς έλεγχοι στις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων, προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Να σημειωθεί ότι τα νέα tests που έγιναν χθες στην Καστοριά επιβεβαίωσαν το αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας για μηδενική διασπορά στις φάρμες της περιοχής.

Στα 60 τεστ που διενεργήθηκαν βρέθηκε ένας εργαζόμενος θετικός, ο οποίος απασχολείται σε μονάδα που βρίσκεται ήδη υπό στενή παρακολούθηση.

Τα αποτελέσματα στους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους στα τέσσερα ξηραντήρια που λειτουργούν στην Καστοριά, έδειξαν θετικά τέσσερα άτομα, σε σύνολο 97.

Πρόκειται για άτομα που απασχολούνται σε φάρμα που βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Την ίδια ώρα, αρνητικά παραμένουν τα μινκ, που εκτρέφονται σε μονάδα που λειτουργεί εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria