Ανακοίνωση Πέτσα: Οριστικό: Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, επιστρέφει το SMS - OlaDeka

Ανακοίνωση Πέτσα: Οριστικό: Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, επιστρέφει το SMS

Για 14 μέρες από τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Νοέμβρη Θεσσαλονίκη, Σέρρες τελούν υπό καθεστώς lockdown – Ολες οι απαγορεύσεις, επιστρέφουν τα SMS

Από αύριο (3/11) και για 14 ημέρες lockdown επιβάλλεται σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες από το πρωί της Δευτέρας (2/11). «Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε λέγοντας: «Μάλιστα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Όπως εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Επίσης πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες ισχύουν τα εξής:

  • Ανοικτά παραμένουν τα σχολεία
  • Επανέρχονται τα sms για τις μετακινήσεις πολιτών
  • Από 21:00 – 05:00 μετακίνηση μόνο για εργασία και λόγους υγείας
  • Εσωτερικές, διεθνείς πτήσεις θα εκτελούνται μόνουπό προϋποθέσεις

Από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου ισχύουν 3 ζώνες σε όλη την Ελλάδα

  • Ζώνη επιτήρησης (πράσινες περιοχές)
  • Ζώνη αυξημένου κινδύνου (πορτοκαλί, κόκκινες περιοχές)
  • Γκρι ζώνη (εντάσσονται Θεσσαλονίκη, Σέρρες)

Από αύριο 3 Νοεμβρίου η Μαγνησία περνά από τη ζώνη επιτήρησης στη ζώνη αυξημένου κινδύνου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria