Τζορτζ Γιανκόπουλος για την Καστοριά: “Είναι στην καρδιά μου… είναι η έμπνευση μου” – [video]

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Τζορτζ Γιανκόπουλος για την Καστοριά: “Είναι στην καρδιά μου… είναι η έμπνευση μου” – [video]

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής της επιστημονικής ομάδας στην αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron Laboratories μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Ant1 και στον Θανάση Τσίτσα, και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη δεύτερη πατρίδα του, την Καστοριά.

“Είναι η πατρίδα μου. Είναι στην καρδιά μου, στην ψυχή μου. Ασφαλώς είχα τα συνηθισμένα, καθώς μεγάλωσα και στις δύο χώρες, πήγαινα τα καλοκαίρια κι άλλες εποχές στην πατρίδα μου την Καστοριά, με ανέθρεψαν με περισσή υπερηφάνεια και το πιο σημαντικό ήταν η έμπνευση. Όπως και σε πολλούς άλλους Έλληνες, ο πατέρας μου, μου είπε για όλους τους σπουδαίους Έλληνες που σημαίνουν τόσα πολλά για ολόκληρο τον κόσμο. Από τους αρχαίους μέχρι τους πιο σύγχρονους Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου παππού, που είχε σημαντική συνεισφορά και αυτό μ΄έκανε να πιστέψω ότι θα μπορούσα να κάνω κι εγώ κάτι. Αν όλοι αυτοί οι Έλληνες τα κατάφεραν, τότε θα μπορούσα κι εγώ. Προσπαθούμε να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο.”

Για την Ελλάδα και την Καστοριά, αναφέρεται μετά το 3:07 στο παρακάτω video:

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια