Σωματείο εργατοτεχνιτών γούνας – Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας

Αρχική » Γούνα » Σωματείο εργατοτεχνιτών γούνας – Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Συγκέντρωση απέναντι από την πρώην Νομαρχία ώρα 6:μ.μ.13 Οκτωβρίου

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δεν αποδεχόμαστε την κατάσταση που διαμορφώνουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία για κάθε ζήτημα που αφορά την ίδια τη ζωή και τις ανάγκες μας, να δουλεύουμε εκτεθειμένοι στην πανδημία και με τους άθλιους όρους που αυτοί θέλουν.

Κανένας συμβιβασμός:

 • Με τα ανεπαρκή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς.
 • Με την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία.
 • Με τη μη ασφαλή λειτουργία των σχολείων για τα παιδιά μας.

Δεν αποδεχόμαστε να θυσιάζεται η υγεία των εργαζομένων, του λαού για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Το καλοκαίρι για τους μεγαλοξενοδόχους, τους εφοπλιστές, τις αεροπορικές εταιρείες και τώρα με την έξαρση των κρουσμάτων σε δεκάδες εργοστάσια για τα κέρδη των βιομηχάνων. Όπως συνέβη και σε εργοστάσια στο Νομό Πέλλας όπου δούλευαν και γουνεργάτες που έχασαν τη δουλειά τους και δεν είχαν κανένα δικαίωμα σε επιδόματα γιατί οι εργοδότες τους είχαν ανασφάλιστους

Δεν αποδεχόμαστε να ξαναφορτώσουν τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση στις δικές μας πλάτες.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Οι  βιοτεχνίες του κλάδου το ένα χέρι το έχουν στα διάφορα πακέτα ενίσχυσης για να ξανά μπουκώσουν με εκατομμύρια  που εμείς πληρώνουμε στην τελική και με το άλλο χέρι βγάζουν ασταμάτητα αντεργατικές αξιώσεις από τα συρτάρια τους για να κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων με το να τους θέτουν σε αναστολή και να τους αναγκάζουν να δουλεύουν δίχως να τους πληρώνουν ή να ζητάνε τα κρατικά επιδόματα των εργαζομένων να μην καταβάλουν δεδουλευμένα μηνών, δώρων, επιδόματα άδειας, να απολύουν όταν και όποτε θέλουν χωρίς αποζημίωση   και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή” μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. 

Καμία αναμονή στη νέα εις βάρος μας επίθεση, κανένας συμβιβασμός:

 • με την ευελιξία και το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων
 • με το πετσόκομμα και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης
 • με την απελευθέρωση των απολύσεων ακόμα και αυτών που θεωρούνταν παράνομες και καταχρηστικές
 • με το πάγωμα του Βασικού Μισθού και το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου
 • με τον οριστικό ενταφιασμό των Κλαδικών ΣΣΕ
 • με το χτύπημα των εργατικών συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας βγαίνουμε μπροστά με σημαία τις δικές μας ανάγκες. Έχουμε τη δύναμη. Έχουμε και με μάσκα φωνή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Μέτρα υγειάς και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών διατάξεων των ΠΝΠ.
 • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
 • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.
 • Αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Έκτακτα κονδύλια για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων για την αναβάθμιση υποδομών, καθαριότητα, μέτρα υγιεινής και ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. 
 • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
 • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. 
 • Κατάργηση του ιδικού φόρου πετρελαίου και επίδομα για όλες τις μορφές θέρμανσης  για να μην παγώσουμε τον χειμώνα.

 Συγκέντρωση απέναντι από την πρώην Νομαρχία ώρα 6:μ.μ.13 Οκτωβρίου.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια