Σε χαμηλό 5 μηνών ρίχνει το πετρέλαιο το δεύτερο κύμα πανδημίας

Αρχική » Κόσμος » Σε χαμηλό 5 μηνών ρίχνει το πετρέλαιο το δεύτερο κύμα πανδημίας

Οι ανησυχίες για τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως και τα lockdown σε Γερμανία και Γαλλία σε συνδυασμό με τα αυξημένα αποθέματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες «βυθίζουν» τον μαύρο χρυσό.

Σε πτωτική πορεία για δεύτερη συνεχή μέρα βρίσκονται οι τιμές πετρελαίου και βρίσκονται σε χαμηλό 5 μήνων καθώς η αγορά παρασύρεται από τους φόβους για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως καθώς και την αύξηση των αποθεματών αμερικανικού αργού που καταγράφηκε χθες.

Στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό αργό, βρέθηκε ενδοσυνεδριακά στο χαμηλό των 34,93 δολαρίων ανά βαρέλι. Μια επίδοση που δεν είχε ξαναδεί από τα μέσα Ιουνίου. Ανέκαμψε ωστόσο στα 36,08 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο Brent που αποτελεί δείκτη για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου βρέθηκε να πραγματοποιεί «βουτιά» στα 37,26 δολάρια το βαρέλι πριν ανακάμψει στα 38,30 δολάρια.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το Brent σημειώνουν πτώση περίπου 5% μετά την ανακοίνωση πως Γερμανία και Γαλλία θα προχωρήσουν σε lockdown προκειμένου να ανακόψουν την επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού.

Η αγορά ανησύχησε επίσης από την αναφορά της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας πως υπήρξε αύξηση 4,3 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα του αμερικανικού αργού την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Οκτωβρίου ξεπερνώντας τις προβλέψεις για αύξηση 1,23 εκατ. βαρελιών. Το αργό ενίσχυσε τις ανησυχίες για την μειωμένη ζήτηση παρά την πτώση των αποθεμάτων βενζίνης και αποσταγμάτων πετρελαίου.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια