Ποινές Χρυσή Αυγή: Τα 13 χρόνια φυλάκισης θα γίνουν 34 μήνες λέει ο Κώστας Παπαδάκης [vid]

Αρχική » Ελλάδα » Ποινές Χρυσή Αυγή: Τα 13 χρόνια φυλάκισης θα γίνουν 34 μήνες λέει ο Κώστας Παπαδάκης [vid]

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφορικά με τις ποινές που θα ισχύσουν τελικά στους καταδικασθέντες.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε οι ποινές για το διευθυντήριο από 13 χρόνια στην πράξη για είναι 34 μήνες φυλάκισης. Επίσης, δήλωσε πως πιθανότατα θα προσφύγει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης για να ασκηθεί έφεση κατά το σκέλος που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των Αιγυπτίων ψαράδων.

«Το αδίκημα είναι πριν την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Ετσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε απατώντας γιατί τελικά οι ποινές εκπίπτουν τόσο σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου: «Αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στο να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ζήτημα είναι τί ποινές δίνεις».

Ξεκίνησε, λίγο μετά τις 10:20, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σήμερα στην αίθουσα βρίσκονται 13 εκ των 57 καταδικασθέντων. Ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ότι ο εντολέας του, που καταδικάσθηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής της ποινής του.

Να σημειωθεί πως ο Ρουπακιάς, πέραν των ισοβίων, έχει καταδικασθεί και σε 14 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Δίκη <a href='https://www.flash.gr/tag/xrusi-augi' title='ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ'>Χρυσής Αυγής</a>: Αυτές είναι οι τελικές ποινές [vid]”/></figure><p>Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων για την στήριξη του αιτήματος των καταδικασθέντων για χορήγηση αναστολής στην εκτέλεση της ποινής, η οποία τους επιβλήθηκε χθες.</p><p>Και για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει εισαγγελική πρόταση, αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη, προκειμένου να αποφασίσει αν και σε ποιους κατηγορούμενους θα χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.</p><p>Από την απόφαση που θα λάβει για το ζήτημα αυτό το δικαστήριο, θα εξαρτηθεί και αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν χθες ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.</p><figure class=

Οι φυλακές που θα μεταφερθούν οι καταδικασθέντες

Σε πρώτη φάση όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν, θα μεταφερθούν στις φυλακές Δομοκού και σε δεύτερη φάση θα διαμοιραστούν στα κατά τόπους ιδρύματα. Αρχικά οι καταδικασθέντες θα βρεθούν σε 14ήμερη καραντίνα – «απομόνωση» λόγω κορονοϊού, όπως συμβαίνει με όλα τα άτομα που φυλακίζονται.

Στη συνέχεια τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να μεταφερθούν σε φυλακές της ενδοχώρας. Σύμφωνα πληροφορίες, οι πρώην βουλευτές και τα στελέχη του ακροδεξιού μορφώματος θα οδηγηθούν σε φυλακές εκτός της πρωτεύουσας. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως υποψήφιες φυλακές για την κράτησή τους είναι οι Λάρισα, Βόλο, Μαλανδρίνο, Αγίου Στεφάνου Πάτρα, Τρίπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, απομακρύνεται το σενάριο να μεταφερθούν οι καταδικασμένοι σε κέντρα κράτησης που βρίσκονται στα νησιά. Το σίγουρο είναι ότι ο καταδικασμένος δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς θα μεταφερθεί είτε στις φυλακές της Άμφισσας, είτε στο Δομοκό.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες ημέρες στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού 2, ωστόσο δύσκολα θα επιλεγούν οι φυλακές Κορυδαλλού καθώς θα πρέπει τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής να είναι τόσο χωριστά μεταξύ τους, όσο και να μην υπάρχει καμία πιθανότητα επαφής τους με ποινικούς και άτομα καταδικασμένα για τρομοκρατία.

Οι συλλήψεις

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών και αφού γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, έρχεται η σειρά της ΕΛ.ΑΣ. που με μεικτά κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής, της ασφάλειας και της ΕΚΑΜ, θα ξεκινήσουν να συλλαμβάνουν τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλλήψεις αυτές θα είναι ταυτόχρονες και άμεσες, ενώ δεν αποκλείεται πολλοί από τους χρυσαυγίτες, είτε να παραδοθούν στα οικεία αστυνομικά τμήματα των περιοχών που διαμένουν, είτε να… στήσουν σόου για να συσπειρώσουν όσους οπαδούς ακόμη τους στηρίζουν.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια