«Μακεδνός»: Απαράδεκτη η απόφαση του περιφερειάρχη

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » «Μακεδνός»: Απαράδεκτη η απόφαση του περιφερειάρχη

Δελτίο τύπου του Αγροτικού συλλόγου Πολυκάρπης «Μακεδνός»

Σύσκεψη είχε σήμερα 16-10-2020 ο αγροτικός σύλλογος πολυκαρπης «Μακεδνος» με τον αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του για να συζητήσει τα αιτήματα του αγροτικού συλλόγου να συμμετέχει στην γνωμοδοτική επιτροπή επενδύσεων της δίκαιης μετάβασης (επισυναπτόμενο έγγραφο).

Ο κύριος αντιπεριφερειάρχης μας ανακοίνωσε ότι η επιτροπή έχει σχηματιστεί ήδη εδώ και δυο μήνες με την επιλογή των προσώπων από τον Περιφερειάρχη τον ίδιο και για αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Μετα από περαιτέρω συζητηση προέκυψε ότι ουσιαστικά κανένας φορέας της Καστοριας δεν συμμετέχει στην επιτροπή και ο πρωτογενής τομέας δεν είναι στις επιλέξιμες δράσεις, παρά μόνο δευτερογενής τομέας όπως πχ μεταποιητικές μονάδες και μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Εκφράσαμε άμεσα στον αντιπεριφερειάρχη ότι θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του περιφερειάρχη καθώς επίσης και των υπολοίπων περιφερειακών συμβούλων να μην συμπεριλάβουν στην επιτροπή φορείς του πρωτογενή τομέα που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον δευτερογενή τομέα και την μεταποίηση, οπως επισης είναι απαράδεκτο που κανένας φορέας ή πολιτικό πρόσωπο της Καστοριάς δεν κλήθηκε να συμμετέχει στην επιτροπή που θα διαμορφώσει ουσιαστικά την επόμενη επενδυτική πολιτική της περιφέρειας σε βάθος 10ετιας.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο κύριος Σαββοπουλος δεσμεύτηκε να μας συμπεριλάβει στις επόμενες συνεδριάσεις αλλά σαν θεατές όχι σαν μέλη της επιτροπης δίνοντας μας το δικαίωμα να καταθέσουμε και πρόταση στην επιτροπή.

Ο σύλλογος δεσμεύτηκε να ετοιμάσει πρόταση στρατηγικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη και φορείς που θα ήθελαν να συμμετέχουν με τις προτάσεις τους να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του συλλόγου τηλεφωνικά στο (6974631337 Μοσχος Θωμάς) ώστε να δημιουργηθεί μια εννιαια στρατηγική πρόταση από όλους τους τομείς και φορείς.

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια