Εξιτήριο παίρνει ο Τραμπ: "Αισθάνομαι καλύτερα από ό,τι 20 χρόνια πριν" - OlaDeka

Εξιτήριο παίρνει ο Τραμπ: “Αισθάνομαι καλύτερα από ό,τι 20 χρόνια πριν”

Εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται έχοντας νοσήσει από την Covid-19, ανακοίνωσε ότι θα λάβει σε λίγες ώρες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Στο tweet του είπε ότι αισθάνεται καλά: «Θα λάβω εξιτήριο από το εκπληκτικό Walter Reed Medical Center, σήμερα, στις 06.30 (τοπική ώρα – 01.30 ώρα Ελλάδος). Αισθάνομαι πραγματικά πολύ καλά! Μην φοβάστε τον κορονοϊό. Μην τον αφήσετε να κυριεύσει τις ζωές σας. Έχουμε αναπτύξει υπό την διοίκηση Τραμπ σπουδαίες θεραπείες και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα απ’ ότι 20 χρόνια πριν» γράφει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα φύγει στις 01.30 (ώρα Ελλάδος), ενώ νωρίτερα αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις ο γιατρός του Λευκού Οίκου Δρ. Σον Κόνλεϊ.

Νωρίτερα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter πως νιώθει καλά και θα συνεχίσει τη διαδικασία της ανάρρωσης στο σπίτι. «Η οικογένειά μου νιώθει ευγνωμοσύνη για όλες τις προσευχές και τη συμπαράσταση! Νιώθω καλά και θα συνεχίσω να ξεκουράζομαι στο σπίτι. Ευχαριστώ το ιατρικό προσωπικό παντού και στέλνω τις προσευχές μου σε όσους έχουν ασθενήσει ή έχουν ασθενή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους», ήταν το tweet της Μελάνια Τραμπ.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, διαγνώστηκαν με κορονοϊό την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Εγώ και η Μελάνια διαγνωστήκαμε θετικοί στον κορονοϊό. Θα ξεκινήσουμε αμέσως τη διαδικασία καραντίνας και ανάρρωσης. Θα το ξεπεράσουμε μαζί!”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε τη διάρκεια της καραντίνας στην οποία θα τεθούν, ενώ παρόμοια ανάρτηση έκανε και η Μελάνια Τραμπ στο Twitter, γράφοντας πως και οι δύο αισθάνονται καλά και ότι θα περάσουν στο σπίτι στον Λευκό Οίκο την καραντίνα, ενώ σημείωσε πως έχουν αναβάλει όλες τις επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

Την Πέμπτη (01/10) έγινε γνωστό πως η στενή συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τραμπ, Χόουπ Χιξ, έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, γι’ αυτό και ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του υποβλήθηκαν σε τεστ.

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Τραμπ επιβεβαίωσε τα νέα για τη Χόουπ Χιξ, ενώ έγραψε ότι σκόπευε να τεθεί σε καραντίνα μαζί με τη σύζυγό του και πως ανέμενε τα αποτελέσματα του τεστ.

Ακόμα και αν όλα κυλήσουν ομαλά, τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα σε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Δρ. Σον Κόνλεϊ  είχε δηλώσει με σημείωμα που δόθηκε στους δημοσιογράφους, ότι ο 74χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του θα παραμείνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. «Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία είναι καλά αυτή τη στιγμή, και σκοπεύουν να παραμείνουν στο σπίτι εντός του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου και εγώ θα παρακολουθούμε την κατάσταση. Εκτιμώ την υποστήριξη που παρέχεται από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες ιατρικής και από τα ιδρύματα της χώρας μας. Να είστε βέβαιοι ότι περιμένω από τον Πρόεδρο να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του χωρίς διακοπή, καθώς αναρρώνει. Θα σας ενημερώσω για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις» έγραψε ο Κόνλεϊ.

Θετικά αρκετά στελέχη του Λευκού Οίκου

Μετά την ανακοίνωση ότι το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό, ακολούθησαν αντίστοιχες ανακοινώσεις από στελέχη του Λευκού Οίκου: Το Σάββατο 3/10 Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μπιλ Στέπιεν, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο Στέπιεν ταξίδεψε προς και από το Κλίβελαντ με τον Τραμπ και τη Χόουπ Χικς.

Στη συνέχεια θετική στη νόσο βγήκε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι. «Αφού είχα επανειλημμένως αρνητικά αποτελέσματα στις εξετάσεις για την Covid-19, κάθε ημέρα από την Πέμπτη, διαγνώστηκα θετική σήμερα στην Covid-19, χωρίς να έχω εκδηλώσει συμπτώματα», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter, όπου διευκρίνισε ότι μπήκε σε καραντίνα.

«Επιπλέον, σαφώς δεν είχα καμία γνώση της διάγνωσης της Χόουπ Χικς πριν από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησα την Πέμπτη», τονίζει η ΜακΕνάνι, αναφερόμενη στη σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, η θετική διάγνωση της οποίας αποκαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Ο Τσαντ Γκιλμάρτιν, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, βρέθηκε επίσης θετικός στον κορονοϊό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News. Ο Γκιλμάρτιν είναι πρώτος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και εξάδελφος του συζύγου της Κέιλι ΜακΕνάνι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, άλλο ένα μέλος του Γραφείου Τύπου, η Κάρολιν Λίβιτ, έχει προσβληθεί από τον ιό. Ένας δημοσιογράφος του Bloomberg ανέφερε ότι έχουν βρεθεί θετικά και άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria