Άδικη η κατανομή των ενισχύσεων του master plan, θεωρεί το επιμελητήριο Καστοριάς – Έξω από τον χάρτη η Καστοριά

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Άδικη η κατανομή των ενισχύσεων του master plan, θεωρεί το επιμελητήριο Καστοριάς – Έξω από τον χάρτη η Καστοριά

Το Επιμελητήριο Καστοριάς θεωρεί άδικη την πρόταση που περιλαμβάνεται στο master plan για τη Δ. Μακεδονία όσον αφορά τις ενισχύσεις ανά περιφερειακή ενότητα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, Χαράλαμπος Καραταγλίδης, στα πλαίσια της σχετικής διαβούλευσης:

Στην πρόταση που προωθείται προς έγκριση από τα αρμόδια εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα προβλέπει:

– Για τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και Τρίπολης αύξηση των ενισχύσεων για την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 70% για τις μεσαίες και 80% για τις μικρές.
– Για τις λοιπές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, η πρόταση είναι να προβλεφθεί μέγιστη ενίσχυση της τάξης του 40% για μεγάλες επιχειρήσεις, 50% για μεσαίες και 60% για μικρές.

Λαμβάνοντας υπόψη :
• Την μικρή γεωγραφική διασπορά μεταξύ των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων και την ενοποιημένη εικόνα της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας
• Την επι ετών απώλεια ποσοστών ενισχύσεων ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων και προγραμμάτων λόγω του πλασματικού εισοδήματος από την ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνει την Καστοριά
• Την δημιουργία ενδοπεριφερειακά δύο ταχυτήτων χωρικού επενδυτικού περιβάλλοντος και την κατάργηση της περιφερειακής συνείδησης.
• Την δεδομένη απώλεια επενδυτικού ενδιαφέροντος και αποεπένδυσης για την Καστοριά
• Την τεράστια κρίση στην επιχειρηματικότητα της Π.Ε. Καστοριάς

Στον χάρτη που περιλαμβάνει το σχέδιο του master plan φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Καστοριά και τα Γρεβενά μένουν εκτός

Κρίνουμε κατ΄ελάχιστον μεροληπτικό και άδικο το προτεινόμενο μέτρο. Ουσιαστικά εάν ισχύσει θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων διακρίσεων, ενδοπεριφερειακό διαχωρισμό και απομόνωση της Καστοριάς.
Ζητούμε την εξίσωση των ποσοστών για όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Draft – Masterplan για την… by Πάνος Αλεβίζος

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια