Σας ενδιαφέρει: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ – Ποιοι και πως θα το λάβουν

Αρχική » Ελλάδα » Σας ενδιαφέρει: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ – Ποιοι και πως θα το λάβουν

Από σήμερα έως τις 30 Νοεμβρίου έχουν τη δυνατότητα χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι ώστε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ.

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 508,20 € έως 1.016,40 € και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου κάθε έτους.

Ειδικά από σήμερα Τρίτη έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed

ενώ δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι, εκτός των όσων παρατίθενται στον σχετικό πίνακα που επισυνάπτει η ”δημοκρατία” και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2020, που κατά το έτος 2019 ασκούσαν ένα από τα επαγγέλματα αυτά και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2020, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2020 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2020 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού, με δεδομένη τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας, η πλειοψηφία τους αναμένεται να κάνει χρήση της ρύθμισης που μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 50, ώστε να λάβουν το τακτικό επίδομα ανεργίας για τρεις μήνες. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στη «δημοκρατία» η ΠΟΕΕΤ, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για όσους εργάστηκαν φέτος για πρώτη φορά στον κλάδο και συμπληρώνουν τον αριθμό των 50 ημερών ασφάλισης, γιατί κινδυνεύουν να μην λάβουν το επίδομα.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια