Ποιους συνάντησε μυστικά στη Θεσσαλονίκη το μισό υπουργικό συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας;

Η κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί σιγή ιχθύος

Αρχική » Ελλάδα » Ποιους συνάντησε μυστικά στη Θεσσαλονίκη το μισό υπουργικό συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας;

Εύλογα ερωτήματα για τους λόγους της που η κυβέρνηση διατήρησε σιγή ιχθύος σχετικά με την επίσκεψη πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη προκύπτουν σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Βόρειας Μακεδονίας επισκέφθηκε μυστικά τη Θεσσαλονίκη, έχοντας μαζί του το μισό υπουργικό συμβούλιο, χωρίς, ωστόσο να ανακοινωθεί το παραμικρό από την ελληνική κυβέρνηση.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε το ieidiseis.gr, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μόνο τυχαίος δεν ήταν ο χαρακτηρισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο κοινό ανακοινωθέν με την Ουάσιγκτον, ανεξαρτήτως εάν αργότερα και κάτω από τις αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ αποσύρθηκε!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το iEidiseis, την ώρα που βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη οι Μάικ Πομπέο και Νίκος Δένδιας, έφτασαν στη συμπρωτεύουσα οι δυο αντιπρόεδροι και ο υπουργός Οικονομικών της Βορείου Μακεδονίας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τους δυο αντιπροέδρους της κυβέρνησης Ζάεφ, αρμόδιους για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική κκ Bitigi και Nikolovski αντιστοίχως, καθώς και τον υπουργό Οικονομικών κ. Bekteshi».

Ποιον ή ποιους συνάντησαν στη Θεσσαλονίκη τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας; Γιατί η άφιξή τους δεν ανακοινώθηκε και παρέμεινε μυστική; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος, σε τηλεοπτική του δήλωση, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή» ή να «παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα».

Αναλυτικά η δήλωση Ηλιόπουλου:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αναγνώρισε χθες ως “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η άρον-άρον απόσυρση του όρου “ιστορική”, επιβεβαιώνει το μέγεθος της εξαπάτησης», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι «από το πρωί, οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα»«Ο κ. Πλεύρης ζητάει ευθύνες, ενώ για την κα Μπακογιάννη η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει σταθερότητα στα Βαλκάνια», προσθέτει.

«Όταν καταλήξουν, ας μας απαντήσουν και στα εξής: είναι αλήθεια ότι χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το μισό υπουργικό Συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας; Με ποιους συναντήθηκαν και γιατί κρατήθηκαν μυστικές οι συναντήσεις;», συνεχίζει ο κ. Ηλιόπουλος και καταλήγει:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή θα φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή ή θα παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα».

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια