Ο Δήμος Καστοριάς εξασφάλισε στέγη για τα έργα-μακέτες του Νίκου Πιστικού - OlaDeka

Ο Δήμος Καστοριάς εξασφάλισε στέγη για τα έργα-μακέτες του Νίκου Πιστικού

Ο Δήμος Καστοριάς, με ενέργειες του Τοπικού Συμβουλίου Καστοριάς 

εξασφάλισε στέγη για τα έργα-μακέτες του Νίκου Πιστικού

Στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες, 30 περίπου έργα-μακέτες του αείμνηστου και αξιαγάπητου Νίκου Πιστικού.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καστοριάς κ. Χαρούλα Κουράκλη και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου που ανέλαβαν όλες τις σχετικές διαδικασίες και παρευρίσκοντο κατά τη μεταφορά των εκθεμάτων στο νέο τους χώρο, πρόκειται για μία προσπάθεια πολλών μηνών η οποία έπειτα από συνεννοήσεις και συνεργασία με την οικογένεια του καλλιτέχνη Νίκου Πιστικού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Καστοριάς, βρέθηκε λύση σε πολλά ζητήματα και υπήρξε αίσιο αποτέλεσμα σε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Ο Νίκος Πιστικός αγάπησε την Καστοριά και αποτύπωσε ένα μεγάλο μέρος αυτής της αγάπης, στα μοναδικά καλλιτεχνήματα που άφησε πίσω του, τα οποία θα εκτίθενται πλέον στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά για να τα θαυμάσουν κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής μας, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί από το Δήμο Καστοριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δημιουργηθεί ειδική ψηφιακή εφαρμογή, χάρη στην πολύτιμη συνδρομή συνδημότη μας, όπου περιέχονται τα μνημεία της πόλης, περιηγητικές διαδρομές στις γειτονιές και τα σοκάκια της και άλλα ενδιαφέροντα τουριστικά σημεία, με σκοπό να λειτουργήσει συνδυαστικά με τη συγκεκριμένη Έκθεση.  

Γραφείο Τύπου                         Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria