Κορονοϊός: Ερευνα δείχνει τα επίσημα νέα συμπτώματα στα παιδιά

Τρία νέα συμπτώματα έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη γνωρίζαμε

Αρχική » Κόσμος » Κορονοϊός: Ερευνα δείχνει τα επίσημα νέα συμπτώματα στα παιδιά

Τρία νέα συμπτώματα έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη γνωρίζαμε

Οεμετός, η διάρροια και οι στομαχικές κράμπες θα πρέπει να καταγραφούν ως επίσημα συμπτώματα του κορονοϊού στα παιδιά, όπως υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, μια έρευνα επιστημόνων στη Βόρεια Ιρλανδία έδειξε ότι τα τρία παραπάνω συμπτώματα συνδέονται άμεσα με τον κορονοϊό, την ίδια ώρα που ο βήχας, το σύμπτωμα που θεωρείται περισσότερο συνδεδεμένο με την Covid-19 από οποιοδήποτε άλλο, δεν είναι μια αξιόπιστη απόδειξη για το εάν ένα παιδί νοσεί από κορονοϊό. 

Ωστόσο, Βρετανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι θα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη εάν ο κάθε άνθρωπος και ιδιαίτερα κάθε παιδί που αισθανόταν μια ενόχληση στο στομάχι πίστευε πως έχει κορονοϊό.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι Βορειοϊρλανδοί επιστήμονες μελέτησαν 992 παιδιά, από τα οποία τα 68 αποδείχθηκε ότι είχαν κορονοϊό. Από αυτά τα 68 μόνο τα 34 εμφάνισαν οποιοδήποτε σύμπτωμα

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη μόνο τον βήχα και την έλλειψη μυρωδιάς και γεύσης ως σύμπτωμα της νόσου κατάφεραν να εντοπίσουν μόλις το 76% των παιδιών με κορονοϊό. Όταν πρόσθεσαν στα ύποπτα συμπτώματα τα στομαχικά προβλήματα το ποσοστό επιτυχίας στην ανεύρεση κρουσμάτων εκτοξεύτηκε στο 97%, ήτοι 33 στα 34. 

Αναλυτικά από τα 34 παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα:

  • 21 είχαν πυρετό (το πιο κοινό σύμπτωμα)
  • 13 είχαν στομαχικά προβλήματα
  • 6 είχαν αλλαγές σε γεύση και μυρωδιά.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια