“Καρποφόρησαν” τα Rafale; Τι έγραψε στο twitter o Μακρόν για την “στρατηγική συνεργασία” - OlaDeka

“Καρποφόρησαν” τα Rafale; Τι έγραψε στο twitter o Μακρόν για την “στρατηγική συνεργασία”

«Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας». Αυτό το μήνυμα έγραψε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμ.Μακρόν, μετά από την επαφή που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Το “καρποφόρες συζητήσεις” δείχνει ότι η υπόθεση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale είναι σε καλό δρόμο. Κι αυτό πρέπει να το χωνέψουν στην Τουρκία αλλά ίσως και κάποιοι εντός της χώρας…

Οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται ήδη σενάρια για το “που θα βρει η Ελλάδα τα λεφτά”.

Στην Αθήνα όσοι θα σπεύσουν να κερδίσουν χρόνο για να “βάλουν τρικλοπιδιές” στο πρόγραμμα των Rafale μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Υπάρχουν προφανώς επιχειρηματικά συμφέροντα που θα επιχειρήσουν να το κάνουν, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπουν “στον πάγο”.

Τα Rafale εκτός όλων των άλλων έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι αεροσκάφη που μπορούν να ενταχθούν σύντομα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Κι όταν λέμε σύντομα εννοούμε χρονικό ορίζοντα μηνών. Επίσης όσοι έχουν επιφυλάξεις για τα μεταχειρισμένα Rafale που θα προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για αεροσκάφη με ελάχιστες ώρες πτήσης .

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria