Εξαπάτησαν ηλικιωμένο ζευγάρι μέσω τηλεφώνου στο Άργος Ορεστικό

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Εξαπάτησαν ηλικιωμένο ζευγάρι μέσω τηλεφώνου στο Άργος Ορεστικό

Παρά τα ρεπορτάζ μας και τις εκκλήσεις για ενημέρωση κυρίως των ηλικιωμένων ανθρώπων, οι απατεώνες κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Άργος Ορεστικό, με την μέθοδο του τηλεφώνου και να τους αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή!

Από νωρίς το μεσημέρι, με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ditikostipos.gr έγινε γνωστό, ότι επιτήδειοι τηλεφωνούν κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν με σκοπό να τους αρπάξουν χρήματα. Μάλιστα σημειώθηκαν δεκάδες καταγγελίες που έφτασαν στην Αστυνομία αλλά και σε εμάς, στον ditikotipos.gr

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, οι απατεώνες κατάφεραν αργά το βράδυ, αφού συνέχιζαν τα τηλεφωνήματα, να εξαπατήσουν ηλικιωμένο ζευγάρι. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, στο ζευγάτι τηλεφώνησε άντρας, που υποστήριξε πως το παιδί τους βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα και κινδυνεύει να χάσει το πόδι του και πρέπει άμεσα να δώσουν μεγάλο χρηματικό ποσό ώστε να σωθεί! Το ηλικιωμένο ζευγάρι, δυστυχώς πανικοβλήθηκε και πείστηκε ότι το παιδί τους βρίσκεται σε κίνδυνο!

Λίγο πιο μετά κανονίστηκε ραντεβού κοντά στο δημαρχείο της πόλης, όπου εμφανίστηκε μια γυναίκα στην οποία παρέδωσαν ποσό που ξεπερνά τα 500 ευρώ και τιμαλφή, ώστε να καλύψουν το ποσό που είχαν ζητήσει οι απατεώνες. Όμως λίγο πιο μετά αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

Ακόμα μια φορά απευθυνούμε έκκληση, ενημερώστε τους ανθρώπους σας! Οι απατεώνες μπορεί να συνεχίσουν τα τηλεφωνήματα και να βρουν πρόσφορο έδαφος! Απέτυχαν πολλές φορές, αλλά ήδη πέτυχαν να εξαπατύσουν ενα ζευγάρι και μπορεί να ξανασυμβεί!!! Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, πλέον δεν τηλεφωνούν μόνο στο Άργος Ορεστικό, αλλά και στην Καστοριά και σε άλλες γύρω περιοχές!

Ακόμα και ο δήμος Άργους Ορεστικού, ανάρτησε για το ζήτημα, στη σελίδα που έχει στο facebook, ενημερωτική αφίσα΄της αστυνομίας, για την αποτροπή εξαπάτησης άλλων πολιτών της περιοχής.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια