Ένας Καστοριανός: «Έρχεται Χειμώνας…»

Επιστολή συμπολίτη μας στο oladeka

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ένας Καστοριανός: «Έρχεται Χειμώνας…»

Προς τους κυρίους Τζηκαλάγια, Τελιγιορίδου, Αντωνίου, Κορεντζίδη, αλλά και σε όποιον πραγματικά μπορεί αλλά και θέλει να βοηθήσει αυτόν τον τόπο.

Διαβάζω τα διάφορα άρθρα για κάποιους κωδικούς που έχουν μπει σε ΚΑΔ και με λύπη μου διαπιστώνω πως η γούνα είναι για μια ακόμα φορά απέξω από την λίστα.                                

Για μια ακόμα φορά θα μπω στη διαδικασία του να «γκρινιάζω» όπως κάποιοι με κατηγόρησαν και θα προσπαθήσω να περιγράψω την κατάσταση με τα μάτια ενός ανθρώπου που ζει την ανεργία καθημερινά, που βλέπει και άλλους ανέργους πάνω στο κλάδο της γούνας και όχι μόνο, να βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο.

  Η πόλη μας έχει και ο αριθμός ολοένα μεγαλώνει, τους περισσότερους ανέργους στη δυτική Μακεδονία και αυτό είναι γνωστό σε όλους μας ή σχεδόν! Αυτό που όμως με στεναχωρεί και με αγχώνει είναι πως κάποιοι δε εννοούν να καταλάβουν πως εκτός από τις επιχειρήσεις του νομού μας χρειάζονται στήριξη και οι άνεργοι, αυτοί οι ανώνυμοι αγωνιστές που καθημερινά παλεύουν να τα φέρουν βόλτα με την αβεβαιότητα για το αύριο.  είναι αυτοί οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν παίρνουν  κανένα  απολύτως  επίδομα, που δεν έχουν καμία  ασφάλεια  γιατί κάποιοι «έχοντες» τους στέρησαν και αυτό ακόμα το δικαίωμα, προσπαθώντας να κερδίσουν !

Ξέρω πως έγινα κουραστικός  με το να λέω και να ξαναλέω τα ίδια και τα ίδια όμως θέλω να πιστεύω πως κάποιος  κάποια  στιγμή θα μας  ακούσει  επιτέλους και θα σταθεί και λίγο δίπλα μας,  θα καταλάβει τις ανάγκες τις δύσκολες αυτές μέρες.

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν ακούστηκε πουθενά κάτι για τους μακροχρόνια ανέργους, παρά μόνο ένα πρόγραμμα, που σχεδόν  κανένας  δεν τολμά να μπει, εκτός ελαχίστων, αφού καλά καλά δεν υπάρχουν έσοδα για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους.

Όμως έρχεται  χειμώνας και είναι μεγάλος  στη περιοχή μας, και μας γεμίζει ανασφάλεια  για το αύριο. Ακούστε έστω και τώρα τη φωνή μας…………

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

              ΕΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΣ

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια