Τέρμα ο χορός στην Ιταλία

Από σήμερα το βράδυ απαγορεύεται παντού ο χορός: σε πλαζ, κλαμπ, ντίσκο, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Το μέτρο ισχύει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα πρέπει να παραταθεί.

Αρχική » Κόσμος » Τέρμα ο χορός στην Ιταλία

«Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο  μήνυμα στην χώρα,  η επιφυλακή είναι σε υψηλά επίπεδα. Η προτεραιότητά μας παραμένει η επαναλειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβριο, σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας», τονίζει ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Τετρακόσια εβδομήντα εννέα τα νέα κρούσματα χθες, με τέσσερις νεκρούς.

Οι ιδιοκτήτες των κλαμπ και ντίσκο  διαμαρτύρονται σε όλη την Ιταλία. Δηλώνουν ότι το μέτρο αυτό θα τους αναγκάσει να κλείσουν οριστικά και ετοιμάζονται να προσφύγουν στα κατά τόπους αρμόδια  δικαστήρια. Η κυβέρνηση απαντά ότι κατανοεί την ανησυχία τους, ότι θα διατεθούν περί τα εκατό εκατομμύρια ευρώ για την στήριξή τους, αλλά επιμένει συγχρόνως ότι δεν υπήρχε άλλη λύση.

Και στην Ιταλία, τις τελευταίες ημέρες, τα δελτία ειδήσεων των διαφόρων τηλεοπτικών καναλιών και οι φωτογραφίες στις εφημερίδες  έδειχναν νέους να χορεύουν -αρκετές φορές στριμωγμένοι σαν σαρδέλες-  χωρίς να φοράνε μάσκες.

Συναυλίες μετά δυσκολίας

Σαν Ρέμο, Τζάνα Νανίνι, Μάρτιος 2020
Σαν Ρέμο, Τζάνα Νανίνι, Μάρτιος 2020

Σαν Ρέμο, Τζάνα Νανίνι, Μάρτιος 2020

Παράλληλα, από σήμερα η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους ανοικτούς χώρους στους οποίους δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τιε 6 το πρωί.

Τέλος, η αυστηροποίηση των μέτρων άρχισε να φέρνει αλλαγές και στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και του θεάματος:  η δημοφιλής  νεαρή τραγουδίστρια  Ελέτρα Λαμποργκίνι,  αποφάσισε να ακυρώσει τις  προγραμματισμένες συναυλίες της (στις οποίες το κοινό συνηθίζει να χορεύει) με την διαπίστωση ότι « στην παρούσα φάση, οι συνθήκες δεν είναι ακόμη κατάλληλες». Ενώ η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Alice, ξεκίνησε μόλις την περιοδεία της σε όλη την χώρα -με φόρο τιμής στον γνωστό μουσικοσυνθέτη Φράνκο Μπατιάτο- τηρώντας όμως, αυστηρά, τις αποστάσεις ασφαλείας.   

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

DEUTSCHE WELLE

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια