Campus Party Greece digital Edition 2020: Η μεγαλύτερη ψηφιακή γιορτή καινοτομίας και στην Ελλάδα

Η περίοδος των αναγκαστικών φυσικών αποστάσεων, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, συμπίπτει με τους παγκόσμιους κοινωνικούς δεσμούς που αναπτύσσονται στο Campus Party Digital Edition.

Αρχική » Ελλάδα » Campus Party Greece digital Edition 2020: Η μεγαλύτερη ψηφιακή γιορτή καινοτομίας και στην Ελλάδα

Ηχηρά ονόματα του διεθνούς στερεώματος, όπως ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν και ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, μεταξύ εκατοντάδων εκλεκτών ομιλητών και πρωτοπόρων στους τομείς τους, θα απευθυνθούν ζωντανά στο ελληνικό κοινό στο Campus Party Digital Edition, που θα διεξαχθεί 9 -12 Ιουλίου 2020. Στη μεγαλύτερη παγκόσμια ψηφιακή γιορτή καινοτομίας, η Ελλάδα ενώνει δυνάμεις με πάνω από 30 κράτη που επιχειρούν να ιχνηλατήσουν ένα καλύτερο αύριο, με στόχο την εξεύρεση λύσεων σε πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις. Όχημα είναι η καινοτομία και η προώθηση της τεχνολογικής προόδου, η ενσωμάτωση των επιχειρήσεων, η εκπαίδευση και η έρευνα.

Η περίοδος των αναγκαστικών φυσικών αποστάσεων, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, συμπίπτει με τους παγκόσμιους κοινωνικούς δεσμούς που αναπτύσσονται στο Campus Party Digital Edition.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν δωρεάν και να παρακολουθήσουν ζωντανά, στα ελληνικά ή στα αγγλικά, εκατοντάδες ομιλίες, συζητήσεις, συνεντεύξεις, μαθήματα και εργαστήρια που καλύπτουν έξι θεματικές ενότητες:

  • Καθαρή Ενέργεια και Περιβάλλον
  • Απασχόληση και Οικονομία Εκπαίδευση
  • Πόλεις
  • Ψυχαγωγία και Δημιουργικότητα
  • Reboot the Planet
  • Υγεία και Επιστήμη.

Υπουργοί, Βουλευτές της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και Φορέων, ειδικοί επιστήμονες καθώς και επικεφαλής ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων θα επικοινωνήσουν τις καλύτερες καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες τους πάνω σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Μεταξύ αυτών θα είναι ο ακαδημαϊκός και επικεφαλής ερευνητής σε διαστημικές αποστολές της NASA Σταμάτιος Κριμιζής, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρύτανης του Γεωπονικού πανεπιστημίου Σπύρος Κίντζιος, ένας από τους εμπνευστές του καινοτόμου φορητού διαγνωστικού συστήματος (κυτταρικού βιοαισθητήρα) για την ανίχνευση Covid-19, καθώς και ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος είναι Campus Party Ambassador.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Campus Party Digital Edition θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν τεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, εξατομικευμένες υπηρεσίες δημιουργίας επιχειρήσεων και επιχειρηματικής επιτάχυνσης, καθώς και ερευνητικά προγράμματα που βασίζονται στην καινοτομία.

Στο Campus Party Digital Edition διαδικτυακές συνομιλίες συνδυάζονται με εικονικές εμπειρίες. Ουσιαστικά εγκαινιάζεται μια ενιαία παγκόσμια διαδικασία, που συνδέει νέους σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας την καινοτομία και την τεχνολογία για την ανάδειξη των καλύτερων ιδεών και την επίλυση πραγματικών προβλημάτων.

Το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών, τα ονόματα των ομιλητών, όπως και όλες οι πληροφορίες για τη δωρεάν εγγραφή και συμμετοχή σας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://greece-digital.campus-party.org/

Λίγα λόγια για το Campus Party Digital Edition

Κοινότητα; Κίνημα; Δίκτυο; Τί ακριβώς είναι το Campus Party που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα; Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα. 72.000 ομιλητές, 88 εκδηλώσεις, 1600 κοινότητες, 700.000 εγγεγραμμένα μέλη, 900 πανεπιστήμια, 15 χώρες ενώνουν δυνάμεις στη μεγαλύτερη ψηφιακή γιορτή καινοτομίας.

Με σύνθημα «Ας Επανεκκινήσουμε Τον Κόσμο», το Campus Party αποτελεί την μεγαλύτερη πλατφόρμα σύνδεσης και επικοινωνίας στον πλανήτη για τους απανταχού Millennials και Post-Millennials. Ένα ανοιχτό εργαλείο που παρέχει ρεαλιστικές προτάσεις σε εταιρείες και ιδρύματα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών. Μια εκδήλωση, στην οποία καινοτόμοι, προγραμματιστές, μηχανικοί, έμποροι, σχεδιαστές, κατασκευαστές και δημιουργικά άτομα εγκαταλείπουν τα τετριμμένα, ώστε να προτείνουν τις πιο καινοτόμες ιδέες και λύσεις τους.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια