Ο Παπανδρέου “σπάει την γραμμή” Γεννηματά: “Αντιδημοκρατικό το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις”. Τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ - OlaDeka

Ο Παπανδρέου “σπάει την γραμμή” Γεννηματά: “Αντιδημοκρατικό το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις”. Τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ

Μια ημέρα μετά τις αποστάσεις που πήρε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης από την επίσημη γραμμή του Κινήματος Αλλαγής για στήριξη του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο κι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας σήμερα (Πέμπτη) το βράδυ από τη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου διαφοροποιήθηκε πλήρως από τη Φώφη Γεννηματά, ζητώντας ξεκάθαρα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα η κ. Γεννηματά είχε υπερασπιστεί με σθένος την επιλογή της, εξαπολύοντας μάλιστα πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της άσκησε κριτική. 

«Αντί να προστατεύει… ποινικοποιεί»

«Ξανασκεφτείτε το, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ύστατη έστω στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως το ν/σ «παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό».

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί», διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, όμηρους του κάθε προβοκάτορα,

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισήμανε με  νόημα ότι εάν το νομοσχέδιο ίσχυε για την υπόθεση και τα θύματα της Marfin, «θα έπρεπε να είναι υπόλογοι οι συνδιοργανωτές» των διαδηλώσεων, δηλαδή η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ΛΑΟΣ. «Σκεφτείτε το», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria