Όλοι στρέφονται στον χρυσό, και αυτός φτάνει σε νέο ιστορικό ρεκόρ

Αρχική » Ελλάδα » Όλοι στρέφονται στον χρυσό, και αυτός φτάνει σε νέο ιστορικό ρεκόρ

Οι τιμές του χρυσού διαμορφώνονται σε νέο ιστορικό-ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στην αγορά πολύτιμου μετάλλου όντας ανήσυχοι από τον κορονοϊό και εν μέσω ανησυχιών για τη διάρκεια της ανόδου των μετοχών.

Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Αυγούστου σημειώνει άνοδο κατά 32,10 δολάρια ή 1,7% στα 1.929 δολάρια ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 1.923 δολαρίων ανά ουγκιά από τις 6 Σεπτεμβρίου 2011.

Την Παρασκευή το συμβόλαιο σημείωσε άνοδο κατά 7,50 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 1.897 δολάρια ανά ουγγιά, αφού πρώτα είχε διαμορφωθεί και στα 1.904 δολάρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές αυξήθηκαν 4,8%, στην μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Απριλίου, και πολλοί αναλυτές δηλώνουν ότι τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ ξανά, είναι εντός στόχου.

Σε μια απροσδόκητη κίνηση, το Σαββατοκύριακο το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε την Ισπανία ξανά στη λίστα με τις χώρες που θεωρούνται μη ασφαλείς για ταξίδι, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να ελέγξει την επανεμφάνιση του ιού, κυρίως στη ΒΑ περιοχή της Καταλονίας.

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει τώρα να απομονωθούν για 14 ημέρες μετά από την επιστροφή τους από την Ισπανία, με μια παρόμοια κίνηση να προέρχεται από τη Νορβηγία, ενώ η Γαλλία και το Βέλγιο έχουν επίσης συμβουλεύσει να μην ταξιδεύουν στην Ισπανία.

Ο χρυσός σημειώνει επίσης άνοδο εξαιτίας της ενίσχυσης των εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια