Κορονοϊός ενημέρωση: «Επιστρέφει ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 6», είπε ο Στέλιος Πέτσας

Αρχική » Ελλάδα » Κορονοϊός ενημέρωση: «Επιστρέφει ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 6», είπε ο Στέλιος Πέτσας

Την επαναφορά της ενημέρωσης των έξι, μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η ενημέρωση θα γίνεται στο νέο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 20 και όχι από τις 22 Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις από την Σουηδία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν στην εβδομαδιαία ενημέρωση θα συμμετέχει και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «σε αυτή τη φάση κρίνεται σκόπιμο να παραμείνουμε στα επιχειρησιακά δεδομένα στα οποία θα υπάρχει ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά και μόνο. Αν κριθεί αναγκαίο στην πορεία να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση θα το εξετάσουμε». Ερωτηθείς για τα πανηγύρια, τόνισε ότι θα εξεταστεί αν θα χρειαστεί παράταση στα μέτρα.

Νίκος Παπαθανάσης: Προς απαγόρευση τα πανηγύρια μέχρι τέλος Αυγούστου

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Μεταξύ άλλων, σχολίασε και την απόφαση να απαγορευτούν τα πανηγύρια μέχρι τα τέλη Ιουλίου, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται η απαγόρευση να επεκταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν το μέτρο απαγόρευσης επεκταθεί και τον Αύγουστο, τότε δεν θα διεξαχθούν τα πανηγύρια που γίνονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου. Τα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου, πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα τους, αποτελούν και μια σημαντική πηγή εσόδων για την επαρχία.

Οι Έλληνες χαλάρωσαν – 9 στους 10 δεν φορούν μάσκα

Παρά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, δημοσκόπηση δείχνει πως 4 στους 10 Έλληνες έχουν χαλαρώσει σε σχέση με τα μέτρα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρυνα που πραγματοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha σε συνεργασία με την εταιρεία Marc, το 47,1% απάντησε πως τηρεί τα ίδια μέτρα προφύλαξης όπως και πριν, δηλαδή κατά την περίοδο της καραντίνας. Το 41,6% απάντησε πως ναι μεν τηρεί τα μέτρα αλλά λιγότερο από πριν και το 10,9% απάντησε πως δεν τηρεί τα μέτρα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους προστατεύουν από τον κορονοϊό μετά την άρση της καραντίνας. Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται η χαλάρωση στα μέτρα ανά ηλικία και φύλο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της στάσης που θα τηρήσουν οι πολίτες αν δουν παραβιάσεις των μέτρων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σχεδόν 6 στους 10 δεν θα αντιδράσει. Συγκεκριμένα, το 57,3% απαντά πως δεν κάνει κάτι εάν παρατηρήσει παραβίαση των μέτρων προστασίας, το 34,5% απαντά πως διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο και μόλις το 2,4% απαντά πως κάνει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια