Γιατί η Ρωσία καλύπτει Ερντογάν στο θέμα της Αγίας Σοφίας

Αρχική » Ελλάδα » Γιατί η Ρωσία καλύπτει Ερντογάν στο θέμα της Αγίας Σοφίας

Η στάση της Μόσχας στο θέμα της Αγίας Σοφίας είναι η αναμενόμενη. Η Ρωσία έχει τελικό στόχο το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την υποβάθμιση και την εξαφάνιση του οποίου επιθυμεί, υπέρ του δικού της Πατριαρχείου.

Επιπλέον ο Πούτιν μας “ξεπληρώνει” το “χρέος” που ανοίξαμε για την επιλογή μας να υπακούσουμε τους Αμερικανούς και να αναγνωρίσουμε την «Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Συνεπώς οι δηλώσεις από Μόσχα δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν.

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν, υπογραμμίζοντας την σημασία του μνημείου αυτού παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

“Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. Εν γένει, θεωρούμε ότι αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, στην οποία ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος πρέπει να παρέμβει, προφανώς. Ταυτοχρόνως επισημαίνουμε την αξία του κτιρίου ως τόπου που είναι μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βερσίνιν.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια