Ανακοίνωση της Ρωσίας για τις χώρες που μπορούν να ταξιδέψουν οι Ρώσοι – Εκτός η Ελλάδα

Αρχική » Γούνα » Ανακοίνωση της Ρωσίας για τις χώρες που μπορούν να ταξιδέψουν οι Ρώσοι – Εκτός η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης του Επιχειρησιακού Αρχηγείου για την πρόληψη της εξάπλωσης λοίμωξης από κοροναϊούς στη Ρωσική Ομοσπονδία, η διεθνής εναέρια κυκλοφορία στη Ρωσία θα αποκατασταθεί σε δύο στάδια. Το δίκτυο έχει μια λίστα χωρών που προτείνει ο Rospotrebnadzor ως «υποψήφιες» για το άνοιγμα πτήσεων στο στάδιο Ι. Αλλά δεν είναι τελικό.

Σύμφωνα με τον αλγόριθμο λήψης αποφάσεων που εγκρίθηκε κατά τη συνάντηση του Operstab, το Υπουργείο Μεταφορών χαρακτήρισε τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Αικατερίνμπουργκ, το Νοβοσιμπίρσκ, το Ροστόφ Ον Ντον και το Βλαντιβοστόκ ως τους πρώτους κόμβους αναχώρησης πτήσεων στο εξωτερικό.

Το κριτήριο για το άνοιγμα των αεροπορικών συνδέσεων με ορισμένες χώρες θα είναι (σύμφωνα με την πρόταση του Rospotrebnadzor) το ποσοστό αύξησης της συχνότητας εμφάνισης σε μια συγκεκριμένη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες και το “ποσοστό επιπολασμού αυτής της μόλυνσης”. Ως πρόσθετο κριτήριο, η αναλογία του αριθμού των περιπτώσεων ανά 100 χιλιάδες του πληθυσμού τις τελευταίες 14 ημέρες. Ο κατάλογος των «επιτρεπόμενων» χωρών στο πρώτο στάδιο της επανέναρξης της αεροπορικής υπηρεσίας έχει ανατεθεί να υποβάλει στη Rospotrebnadzor.

Στα κανάλια τηλεγραφημάτων και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα το πρωί της 9ης Ιουλίου, εμφανίστηκε ένας κατάλογος χωρών για την επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας στο στάδιο I, που αναπτύχθηκε από την υγειονομική υπηρεσία σύμφωνα με τα εγκεκριμένα κριτήρια. Η γνησιότητα του εγγράφου επιβεβαιώθηκε ανεπίσημα από συντακτικά γραφεία σε διάφορα τμήματα.

Σημειώστε ότι το έγγραφο του Rospotrebnadzor έχει τη φύση των «προτάσεων». Σημειώνει ότι «και τα τρία κριτήρια» πληρούν πλέον πλήρως 9 χώρες της ΕΕ (Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Φινλανδία), καθώς και «ορισμένες άλλες χώρες από τον κατάλογο που πρότεινε το ρωσικό Υπουργείο Μεταφορών». 4 χώρες ονομάζονται εδώ: Βιετνάμ, Κίνα, Μογγολία, Σρι Λάνκα. Το έγγραφο αναφέρει ότι όλες αυτές οι χώρες «μπορούν να θεωρηθούν υποψήφιες» για την αποκατάσταση της διεθνούς επικοινωνίας στο πρώτο στάδιο.

Επίσης, στη συνάντηση του Γενικού Επιτελείου, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν με την πρόταση του Rospotrebnadzor ότι Ρώσοι πολίτες που επιστρέφουν από ξένες χώρες με τις οποίες θα ανοίξει η αεροπορική επικοινωνία στο στάδιο Ι θα υποβληθούν είτε σε δοκιμές COVID-19 είτε θα εξυπηρετήσουν καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη.

Ο κατάλογος των χωρών στο έγγραφο, λένε οι ειδικοί ότι η τουριστική αγορά και η αεροπορική βιομηχανία, μοιάζει περισσότερο παράξενη. Έτσι, έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι εκτός από την επιδημιολογική κατάσταση, η αρχή της αμοιβαιότητας θα είναι σημαντική για το άνοιγμα αεροπορικών συνδέσεων με ξένες χώρες. Δηλαδή, η αεροπορική επικοινωνία θα είναι ανοιχτή μόνο με τις χώρες που θα είναι έτοιμες να δεχτούν Ρώσους. Οι χώρες στις «προτάσεις» του Rospotrebnadzor που εμφανίστηκαν σήμερα δεν συμμορφώνονται με αυτήν την αρχή. Έτσι, η Κίνα δεν είναι ακόμη έτοιμη να δεχτεί Ρώσους, καθώς και χώρες της ΕΕ που δεν έχουν συμπεριλάβει τη Ρωσία στον πράσινο κατάλογο.

«Η λίστα δεν είναι τελική. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, μόνο το Βιετνάμ, η Σρι Λάνκα και η Μογγολία είναι οι πραγματικοί «υποψήφιοι» σε αυτό, όπου συμβαίνει ακριβώς το ξέσπασμα της βουβονικής πανώλης », λέει ένας από τους συμμετέχοντες στην τουριστική αγορά.

Χωρίς αμφιβολία, άλλες πηγές του συντακτικού γραφείου τονίζουν ότι οι προτάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Εποπτεία της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και της Ανθρώπινης Ευημερίας είναι ενδιάμεσης φύσης και θα οδηγήσουν σε έλεγχο λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του Υπουργείου Μεταφορών (το οποίο, όπως βλέπουμε, έχει προτείνει τη δική του, μια πολύ ευρύτερη λίστα χωρών), την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Έτσι, ο τελικός κατάλογος των χωρών στις οποίες θα επιτρέπονται διεθνείς πτήσεις στο στάδιο I θα φαίνεται πολύ διαφορετικός. Επιπλέον, κρίνοντας από τις τρέχουσες διυπηρεσιακές συζητήσεις, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν οι πρώτες τακτικές πτήσεις προς την Τουρκία ήδη την 20ή ημέρα », λέει μια πηγή κοντά στο Operstab.

atorus.ru

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια