Ένα ελληνικό brand που κάνει καριέρα στο εξωτερικό

Αρχική » Ελλάδα » Ένα ελληνικό brand που κάνει καριέρα στο εξωτερικό

Το 2013, εν μέσω της οικονομικής κρίσης δηλαδή, η Ελένη Kωνσταντινίδου και η Σήλια Σιγαλού, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρεία με αξεσουάρ από δέρμα, όπως είναι οι τσάντες. Επτά χρόνια μετά, οι τσάντες της Callista Crafts, έχουν μπει στις προθήκες πολυκαταστημάτων, στις boutique ξενοδοχείων και κοσμηματοπωλείων, και “στέκονται” δίπλα σε brands διεθνών οίκων όπως Louis Vuitton, Chanel, Marc Jacobs, Loewe και Balenciaga. 

Σήμερα οι τσάντες της Callista, το δέρμα των οποίων εισάγεται από την Ιταλία, ράβονται στην Ελλάδα σε βιοτεχνία με την οποία συνεργάζεται η εταιρεία και τελειοποιούνται από 16 τεχνίτριες που φτιάχνουν τους κόμπους -κάθε τσάντα Tote έχει 356 κόμπους και 950 βελονιές-, πωλούνται σε 8 χώρες, μέσω 41 σημείων πώλησης, κυρίως shop in shop σε μεγάλα πολυκαταστήματα και boutique γνωστών ξενοδοχείων, όπως είναι το Bloomingdale’s στις ΗΠΑ, το Bongenie Grieder στην Ελβετία, το Attica στην Ελλάδα, και το Amangani στο Jackson Hole.

Ποιο είναι το οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας, ποιο το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς και ποιοι οι στόχοι της Ελένης Kωνσταντινίδου και της Σήλιας Σιγαλού;

Η Callista Crafts, η οποία από ΟΕ θα γίνει ΑΕ το αμέσως προσεχές διάστημα, παράγει τζίρο 1,79 εκατ. ευρώ και αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό πάνω από 16%. Με διψήφιο ρυθμό αναπτύσσονται και οι πωλήσεις του e-shop, των οποίων το μερίδιο στις συνολικές πωλήσεις ανέρχεται σε 21,73% στο α’ εξάμηνο του 2020, από 12,17% που ήταν το β’ εξάμηνο του 2019 και 7,31% που ήταν το α’ εξάμηνο πέρυσι. 

Πωλήσεις που είναι σταγόνα στον ωκεανό των παγκόσμιων πωλήσεων τσαντών, αλλά ανάπτυξη υψηλότερη από το μέσο όρο της αγοράς. Σύμφωνα με τη Grand View Research, η παγκόσμια αγορά τσαντών, άγγιξε το 2018, τα 47 δισ. δολάρια, από 11,6 δισ. δολάρια που ήταν η αξία της το 2015.

Εφέτος εκτιμάται ότι θα “πιάσει” τα 51,89 δισ. δολάρια, και τα 67,85 δισ. δολάρια το 2025. Δηλαδή μιλάμε για μια μέση ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς 5,4% από το 2019 έως και το 2025. Ακόμη μεγαλύτερη όμως αναμένεται να είναι η ανάπτυξη της αγοράς των πολυτελών τσαντών, κατηγορία στην οποία δραστηριοποιείται η Callista. Σύμφωνα με έρευνα της techsciresearch, η συγκεκριμένη κατηγορία προβλέπεται να υπερβεί σε αξία τα 34 δισ. δολάρια έως το 2025, καταγράφοντας ετήσια ανάπτυξη άνω του 8%.

Σε αυτή την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά, η Callista Crafts στοχεύει στον τριπλασιασμό των μεγεθών της μέσα στην επόμενη τριετία, και στην περαιτέρω διείσδυσή της στις διεθνείς αγορές, απ’ όπου αντλεί σήμερα πάνω από το 1/4 του τζίρου της, με την αγορά των ΗΠΑ να αποτελεί τον μεγαλύτερο διεθνή πελάτη της.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια