Απίστευτο ! Έδωσαν ακατάλληλες μάσκες στους καθηγητές των πανελληνίων - OlaDeka

Απίστευτο ! Έδωσαν ακατάλληλες μάσκες στους καθηγητές των πανελληνίων

Μάσκες κυριολεκτικά από τα LIDL, με ή χωρίς εισαγωγικά, έδωσε το υπουργείο παιδείας στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων ως επιτηρητές. Οι συγκεκριμένες μάσκες δεν παρέχουν προστασία από τον κορονοϊό αφού όπως σαφώς αναφέρεται στην συσκευασία τους “Δεν ενδείκνυνται ως μέσον ατομικής προστασίας” και “δεν υποκαθιστούν τις ιατρικώς ενδεικνυόμενες” !

Παντελώς άσχετες με προστασία από κορωνοϊό και άλλους ιούς, παντελώς ακατάλληλες για την περίπτωση για την οποία μοιράστηκαν. Το μόνο που θα «κέρδισαν» όσοι τις φόραγαν συνεχώς για τρεις και πλέον ώρες, ήταν όχι μόνο να δυσπνέουν μέσα στη ζέστη, αλλά και να κινδυνεύουν από τον εγκλωβισμό βακτηρίων, κορωνοϊού και διοξειδίου του άνθρακα μέσα στο φίμωτρο που τους επέβαλαν.

Το θέμα ανέδειξαν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειώσουμε, επίσης, πως τα κείμενα στην συσκευασία ήταν και ανορθόγραφα (πχ νοσοκομιακή αντί του σωστού “νοσοκομειακή”). Ίσως τα “σκόιλ ελικικού” να έχουν δημιουργήσει σχολή…

Μια άλλη παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε αφορά την χώρα προέλευσης των μασκών. Οι μάσκες που η σημερινή κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας αποφάσισαν να μοιράσουν στα σχολεία, κατασκευάστηκαν στην …Βόρεια Μακεδονία. Προφανώς οι καιροσκοπικές κορώνες για την συμφωνία των Πρεσπών έχουν, πλέον, καταχωνιαστεί για τα καλά στην λήθη της ιστορίας αφού τώρα οι κυβερνητικοί παράγοντες αναγνωρίζουν δημόσια την συμφωνία ως επωφελή και ενισχύουν τα προϊόντα που παράγονται από τις βιομηχανίες της γείτονας χώρας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria