Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κοζάνη - (Δύο στην Πτολεμαΐδα) - OlaDeka

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κοζάνη – (Δύο στην Πτολεμαΐδα)

Στους 182 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς σήμερα κατέληξε μία 58χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, και χθες ένας 72χρονος άνδρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Στην Κοζάνη ξεκίνησαν ιχνηλατήσεις καθώς καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, δύο εκ των οποίων είναι Έλληνες επαναπατρισθέντες.

Πρόκειται για 66χρονο από Πτολεμαΐδα ο οποίος επέστρεψε μετά από ταξίδια σε Αγγλία και Τσεχία και παρουσίασε συμπτώματα ενώ βρισκόταν ήδη σε καραντίνα. Νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ συμπτώματα εμφανίζει πλέον και η σύζυγός του.

Πάντως ήδη έχουν ξεκινήσει οι ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον του ζευγαριού, καθώς και οι δύο έσπασαν την καραντίνα στην οποία έπρεπε να παραμείνουν όταν επέστρεψαν από την Τσεχία.

Θετικός διαγνώστηκε και ένας 53χρονος που ήρθε στη γενέτειρά του, σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα.

Οι δύο στρατιωτικοί και ο 53χρονος παραμένουν σε κατ` οίκον καραντίνα, ενώ αρνητικά βγήκαν τα τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν οι 26 στρατιωτικοί της μονάδας στην Κοζάνη, όπου υπηρετεί ο στρατιωτικός που βρέθηκε θετικός.

Υπενθυμίζεται ότι θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε κι ένας στρατιωτικός κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Θετικός στον ιό και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε. Είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σχετικά με τη συνέχιση των ιχνηλατήσεων στο Βόλο και στην Καλαμπάκα δεν έχει εμφανιστεί άλλο κρούσμα εκτός από τα 5 που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα στον Βόλο και στην Καλαμπάκα. Το δίχρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με ήπια συμπτώματα και υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, μαζί με την 30χρονη έγκυο μητέρα του, αλλά και τον πατέρα του.

Εκεί νοσηλεύεται και το ζευγάρι των Ελλήνων από τη Γερμανία, οι οποίοι ήταν οι αρχικοί φορείς του ιού, και τον μετέδωσαν σπάζοντας την καραντίνα.

Το τεστ που έγινε στην αδερφή της εγκύου ήταν αρνητικό, όπως και στην περίπτωση τον γονιών του συζύγου της. Αρνητικά και τα επτα τεστ που έγιναν σε πολίτες στην Καλαμπάκα όπου είχαν πάει εκδρομή. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Καθαρά από covid είναι τα νησιά του Αιγαίου, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των τεστ του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι σε 16 νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται. Σήμερα έχει σειρά η Αμοργός.

ΕΡΤ, ρεπορταζ Δ. Αμαραντίδου, Φ. Παύλου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria